Amsterdammer (20) opgepakt voor doodschieten Bolle

bolle, gondilio, sevengang1
Gondilio, ook wel bekend als rapper Bolle. Foto: Facebook

De politie heeft vanmiddag een 20-jarige man uit Amsterdam-Zuidoost opgepakt. De Amsterdammer wordt er van verdachte gisteren op de Dolingadreefde de 19-jarige Surinaamse rapper Bolle, echte naam Gondilio, te hebben doodgeschoten.

De politie wil niet bevestigen of het om de schutter gaat. De verdachte zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

Getuigen hoorde gistermiddag omstreeks 15.25 uur een knal en zagen Bolle vervolgens in elkaar zakken. Hij zou in zijn buik zijn getroffen. Getuigen meldde aan AT5 dat er een ruzie aan de schietpartij vooraf is gegaan. De rapper is nog gereanimeerd, maar overleed ter plaatste aan zijn verwondingen.

Gondilio maakte met zes vrienden deel uit van de groep Sevengang en nam verschillende rapnummers op. Op social media wordt met grote verslagenheid gereageerd op de dood van de rapper.

Gondilio zat op de Open Schoolgemeenschap in de Bijlmer. De Amsterdammer volgde op het Wellantcollege een mbo-opleiding tot hovenier. Sinds april werkte hij bij Pantar, een werkleerbedrijf voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, om ervaring op te doen. “Hij was een hele aardige, vriendelijke jongen”, zegt Marieke Postma van Pantar tegen het AD. “Hij zal door zijn collega’s erg gemist worden. Ze waardeerden hem enorm.”

De collega’s hebben vanochtend in het bijzijn van familie en vrienden kaarsjes aangestoken voor Gondilio.