Angela Davis komt een week lang naar Amsterdam

Foto: Dielinke_Sachsen

De Amerikaanse filosoof, schrijver en activiste Angela Davis komt naar Amsterdam. De hoogleraar zal in de hoofdstad diverse lezingen, workshops en dialogen gaan verzorgen.

Moving Together: Activism, Art and Education presenteert ‘A week with Angela Davis’, een weeklang programma van zaterdag 12 tot en met donderdag 17 mei. Onderwerpen die aan bod komen zijn burgerschap, gemeenschappelijke uitwisseling en productie van nieuwe kennis, intergenerationeel activisme en relevante artistieke praktijken.

Programma hoogtepunten:

  • Op zondag 13 mei wordt de week geopend met PUBLIEKE DIALOOG: INTERGENERATIONELE COALITIES, een publiek evenement in het Tropenmuseum met bijdragen van Angela Davis, Gina Dent en kunstenaars, activisten en educators zoals Olave Basabose, Nawal Mustafa, Flavia Dzodan en Joy Mariama Smith. (Tropenmuseum)
  • Op woensdag 16 mei, in samenwerking met de Black Archives, geeft Gina Dent een lezing over zwarte kunst en literatuur omtrent de sociale constructie van zwartheid. (Black Archives)
  • Op donderdag 17 mei wordt de week afgesloten met een lezing van Angela Davis over activisme, kunst en educatie in een transnationale context. De lezing wordt gevolgd door een gesprek tussen Angela Davis en Professor Gloria Wekker. (Vrije Universiteit)
  • Naast deze publieke evenementen vinden er gedurende de week workshops, discussies, meetings en filmvertoningen plaats op verschillende locaties in Amsterdam.

Meer informatie over het programma en het bestellen van toegangskaarten volgt media april.