Barbie deed vorige maand tweede zelfmoordpoging

barbie, samantha de groot
Foto: Roel Wijnants

Samantha de Jong, alias Barbie, heeft een tweede zelfmoordpoging gedaan. Dit zegt haar ex-vriend en de vader van haar kinderen, Michael van der Plas tegen de Telegraaf. Hij zei dit als reactie op een emotioneel en beschuldigend Instagram-bericht van Samantha.

De tweede poging tot zelfdoding zou begin april hebben hebben plaatsgevonden. “Tien weken geleden, op de dag dat ik met Milano naar Spanje vertrok, heeft ze weer een zelfmoordpoging gedaan met een stuk of vijftig pillen, en een kabel waaraan zij zich kon ophangen. Dat is in de doofpot gestopt, maar ík weet daar wel vanaf”, aldus van der Plas tegen de Telegraaf.

Uithaal

Barbie haalde afgelopen week in een relaas op Instagram hard uit naar van der Plas.

“Ik heb een verleden ja waar ik niet trots op ben. Ben ik eerlijk over geweest, maar daar is Michael van der Plas en hele vieze gemene zooitje van hem medeplichtig aan alles wat hun nu hebben, is dankzij mij. Welke vader haalt broer en zus uit elkaar? Te ziek voor worden omdat hij geen kind met Naomi wil, proberen ze het met mijn vlees en bloed: Milano. Nou Michaeltje: 1 ding vriend…gaat je nooit lukken. Jij krijgt karma voor wat je mijn allemaal heb aangedaan en er zijn 1000 mensen die mijn verhaal bevestigen hoe jij werkelijk bent viezerik.”

Ze gaat verder: “De zelfdmoordpoging die ik gedaan heb, ben jij medeplichtig aan en dan heb ik het niet eens over de mishandelingen dat je me geslagen heb voor de ogen van de kinderen. Lieve mensen: Michael doet z’n eigen zo anders voor dan dat hij werkelijk is en nu ineens spelen ze de geweldige. Rot op man: jij en je familie zijn zo nep bah en iedereen mag een oordeel over mij hebben maar zelfs in me moeilijke tijd was ik er voor mijn kinderen en waar was jij? Lekker aan het feesten en naar de hoeren gaan in TORREMOLINOS!!”

Strijdvaardig besluit Samantha: “Ben er nu echt klaar mee hoe ik steeds behandeld word maar ik heb die 2 kids gebaard en dat het even een jaar niet lekker met me ging betekent niet dat het nooit meer goed gaat geloof me ben er juist 10x harder uitgekomen !!!!”

Van der Plas reageerde op het emotionele Instagram-bericht van Samantha. “Natuurlijk, het is nooit leuk als er zo over je wordt geschreven, maar je moet het wel met een korreltje zout nemen. Samantha heeft al zo vaak met de vinger naar andere partijen gewezen. Nu ben ik de zondebok, terwijl zíj zich schuldig maakt aan drank- en drugsmisbruik en dit jaar drie abortussen heeft gepleegd.”

Kwaad bloed

Ondanks dat Samantha de moeder van zijn kinderen is, wil van der Plas niet dat zijn kinderen zonder begeleiding bij haar zijn. “Dat heeft bij haar kwaad bloed gezet. Maar er zijn duidelijke afspraken gemaakt met jeugdzorg. Milano woont momenteel bij mij in Spanje en Angelina woont bij mijn moeder in Nederland. De komende tijd wil ik dat zo houden.”

Van der Plas nuanceert zijn beslissing. “Op dit moment spreek ik uit emotie, maar ik wil wel aan Nederland laten zien dat ik niet zomaar twee kindjes uit elkaar haal. De afgelopen periode is het betrekkelijk rustig geweest. We waren naar een oplossing aan het toewerken. Met Samantha leek het de goede kant op te gaan. Ze is inmiddels acht weken clean. Ik wist wel dat ze Milano terug in Nederland wilde hebben, maar ik heb haar op het hart gedrukt: Dat gaat nu niet, werk eerst aan je herstel en aan je huisje. Zorg dat je je kinderen een basis kunt bieden.’

Hij vervolgd: “Je hebt helemaal gelijk: broertjes en zusjes horen bij elkaar. Ik ben er ook geen voorstander van dat ze niet bij elkaar onder één dak wonen, maar dat is bittere noodzaak geweest. Dat had nooit hoeven gebeuren als Samantha in januari geen zelfmoordpoging had gedaan.

Daarna zijn er duidelijk afspraken met onder meer jeugdzorg gemaakt. Het probleem is dat mevrouw zich daar niet aan houdt. Samantha blijft mij maar appen dat ze de dingen anders wil doen, maar dat weiger ik. Op het moment dat instanties zich daarmee gaan bemoeien, sta ik met mijn rug tegen de muur. Dan kunnen ze zeggen: ’De vader houdt zich ook al niet aan de afspraken.’ In het ergste geval wordt er dan geconstateerd dat beide ouders niet geschikt zijn om voor de kinderen te zorgen en moeten ze naar een pleeggezin! Ik hoop nog steeds dat Samantha en ik er met elkaar uitkomen en dat we in goed overleg tot een oplossing kunnen komen, die het beste is voor de kinderen.”

Gesprek

Aankomende week zal er een gesprek plaatsvinden tussen Barbie, van der Plas en betrokken professionals van de jeugdbescherming. Tijdens dit gesprek zal er besproken worden of een onderzoek door de Raad voor de Kinderbescherming noodzakelijk is.