Barbie: “Help mij, mijn polsen! Dat is het laatste wat ik deed”

samantha de jong, barbie, patrick huegen
Samantha "Barbie" de Jong met Patrick Huegen. Foto: Mitchell Mooij

Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker vertelt op Twitter dat hij het interview van Barbie, waarin zij gedetailleerd vertelt over haar poging tot zelfmoord, ook aangeboden kreeg. Het weekblad moest hier echter wel € 5000 voor betalen. 

Weigering

De hoofdredacteur moest “binnen een half uur beslissen, anders ging het naar De Telegraaf/Privé”, zegt hij op Twitter. Hij besloot het interview te weigeren. “Story betaalt nooit voor interviews. Ik vermoed een PR-offensief om de kinderen niet kwijt te raken. Edoch: alle goeds voor Barbie” vervolgt hij.

Uiteindelijk kocht De Telegraaf het interview en publiceerde deze gisteren. Morgen zal het eveneens in de Privé verschijnen. Wat de krant heeft betaald voor het interview is onduidelijk.

Slechte moeder

Die ochtend ging om zeven uur de wekker zegt “Er speelde op dat moment van alles door mijn hoofd. Ik voelde mij een hele slechte moeder, de kinderen verdienden beter. Door ooit mee te doen aan Oh Oh Cherso heb ik ze in de ellende gebracht.”

Medicatie en cocaïne

Samantha De Jong, zoals Barbie in werkelijkheid heet, vertelt dat zij eerst haar kinderen weg bracht en daarna zichzelf van het leven probeerde te beroven. “Dat deden we vaak zo, dan kon ik me even rustig verder aan kleden. Ik ben terug naar huis gelopen. Daar pakte ik al mijn medicatie en nam dat in. Daarbij snoof ik ook nog een hoeveelheid cocaïne en die combinatie is levensgevaarlijk. Ik pakte een mes en sneed in mijn linkerpols.”

Het klopt volgens Barbie dus niet dat haar dochtertje haar bloedend aantrof. “Dat is een regelrechte leugen.

Hulp

Vervolgens belde de diva direct voor hulp. “In mijn hand had ik nog mijn telefoon. Daarmee heb ik mijn tante gebeld en ik riep: ’Help mij, mijn polsen! Dat is het laatste wat ik deed, voordat ik helemaal van de wereld raakte. Zij had 112 en mijn moeder gewaarschuwd. Toen zij kwam binnenrennen en me vond, dacht ze eerst dat ik al dood was, ik was lijkbleek…

Door haar verhaal te delen hoopt Barbie andere te helpen. “Juist om andere mensen te waarschuwen voor wat ik heb gedaan,” aldus de voormalig realityster.