Barbie met spoed naar het ziekenhuis gebracht, ‘situatie ernstig’

ambulance, nederland
Foto: Denizzje

Samantha de Jong, bijnaam Barbie, is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Dit meldt het AD. Een bron dichtbij Barbie zegt dat zij na een 112-melding met sirenes door een ambulance is afgevoerd. Het zou gaan om een ‘zeer ernstige situatie’, maar het is niet duidelijk was er precies gebeurd is.

Afgezet

Het woonhuis van Samantha is met linten afgezet. Volgens de politie is er geen sprake van een misdrijf. “Er zal ter plaatse geen verder onderzoek plaatsvinden”, aldus de politie.

Haar ex Michael zou vanuit Spanje al in het vliegtuig terug zitten om haar bij te staan.

Misbruikt

Barbie liet onlangs aan AD weten niet lekker in haar vel te zitten. Zij zou zich misbruikt voelen door RTL en productiemaatschappij Warner Bros. “Zij hebben mijn leven laten ontsporen”, aldus de Haagse realityster. “Er was maar één ding belangrijk: de kijkcijfers. Jarenlang hebben ze me voor de 25.000 euro die ik kreeg als een hoer behandeld. Wilden ze op tv een ‘hysterische Barbie’, dan maakten ze me zo overstuur dat ik vanzelf door het lint ging. En als ze een ‘vrolijke Barbie’ wilden, beloofden ze mij hemel en aarde. Ik had jaren geleden moeten kappen.”

UPDATE 13.41 uur

De toestand van Barbie zou momenteel stabiel zijn. Dit zegt Jake Hampel tegen het AD, de oud-manager van Barbie. “Ik weet het niet helemaal zeker, maar ze zou weer bij bewustzijn zijn”, zegt hij. Hampel is onderweg naar Schiphol om Michael op te halen. Hij zal zich de komende periode over hun kinderen ontfermen en de woordvoering over Samantha doen.

UPDATE: 14.38 uur

Een bron dichtbij Barbie meldt aan Den Haag FM dat het om een zelfmoordpoging gaat. De politie bevestigt dat op het adres waar Barbie woont een vrouw is aangetroffen met ernstige verwondingen.