Barbie raakt kinderen kwijt en vertrekt naar het buitenland

barbie, samantha de jong, nieuw
De nieuwe Barbie (L) en de oude Barbie (R).

De kinderrechter heeft Angelina (6) en Milano (3), de kinderen van Samantha ‘Barbie’ de Jong, toegewezen aan de vader en ex-man, Michael van der Plas. De rechter nam gisteren het advies van de kinderbescherming over. Vorige maand probeerde Barbie zichzelf opnieuw van het leven te beroven door uit het raam van haar woning te springen.

Van der Plas is blij met de uitspraak, maar heeft een dubbel gevoel. “Deze zaak kent alleen maar verliezers, maar dit is wel het beste voor iedereen. Milano zal binnenkort met mij meegaan naar Spanje (Michael runt daar een horecazaak, red.) en Angelina blijft bij mijn moeder. Dat is zo afgesproken. Natuurlijk zullen broer en zus elkaar blijven zien. Deze twee schatjes mogen nooit de dupe worden van wat er allemaal speelt”, aldus van der Plas tegen de Telegraaf.

De afspraak is voor drie maanden, tot 24 oktober. Dan wordt de situatie opnieuw bekeken door de kinderbescherming en komt er een nieuwe zitting.

Schotland

Samantha zal binnenkort naar Schotland vertrekken om zich daar in een kliniek te laten behandelen en te herstellen. “Het is, denk ik, voor Samantha de enige juiste keus om er weer bovenop te komen. Voor onze kinderen is het ook belangrijk… zij willen hun oude moeder terug”, besluit van der Plas.

Volgens manager Jake Hampel, die momenteel de woordvoering doet voor Van der Plas, zal Barbie zich de komende maanden in de kliniek moeten bewijzen. “Anders kan ze, in het ergste geval, haar kinderen kwijtraken.”