Barbie uit Haagse kliniek gezet na overtreden huisregels

barbie, samantha de groot
Foto: Roel Wijnants

Samantha de Jong, alias Barbie, is uit de Haagse kliniek gezet waar zij verbleef tot zij naar Schotland zou vertrekken voor verdere behandeling. Barbie heeft in de kliniek gefilmd en daarmee de huisregels overtreden. “Maandagochtend heeft ze te horen gekregen dat ze niet meer welkom is.”

Barbie legde op camera vast hoe een van de cliënten in de kliniek cocaïne aan het snuiven was. Het filmpje stuurde zij door naar haar vriend Jeffrey van der Meer. “Ik heb gelijk actie ondernomen, zodat daar wat aan gedaan werd. Eerst werden we afgesnauwd, terwijl ik juist vind dat ze in plaats daarvan goed zouden moeten opletten wat er in die kliniek gebeurt. Ik zit er niet op te wachten dat Samantha daar drugs krijgt. Ik ben heel blij dat ze mij die beelden heeft gestuurd, want nu is ze weer bij mij, en daar is ze beter af.”, aldus van der Meer tegen de Telegraaf.

Waarschuwing

Aan het gedwongen ontslag uit de kliniek ging nog iets vooraf. Afgelopen zondag wilde van der Meer Barbie met wat vrienden ophalen uit de kliniek om wat te gaan eten. De Haagse realityster kreeg echter geen toestemming van haar behandelaars om de kliniek te verlaten. Toen heeft het gezelschap tegen het personeel gezegd. “Als jullie niet met ons willen meewerken, stappen wij naar de media.” Barbie kreeg hier vervolgens een waarschuwing voor. “Uiteindelijk mocht ze mee, we zijn gaan eten in Rijswijk, en daarna heb ik haar weer teruggebracht”, zegt van der Meer.

Barbie verblijft tot ze naar de kliniek in Schotland vertrekt bij haar vriend. “Ze gaat zestien weken. De eerste drie weken mag ze geen contact hebben met de buitenwereld, daarna met mij, haar vader en moeder, tante en nicht. We mogen op bezoek komen en dat ga ik sowieso doen. Ik hoop dat ze als herboren terugkomt, dat we met z’n tweeën een mooie toekomst tegemoet gaan”, aldus de vriend van Barbie.

Ex-vriend

De ex-vriend van de Haagse diva, Rolf Tangel, is boos dat Barbie iets begonnen is met van der Meer. Hij hoopte op een hereniging met haar bij terugkomst uit Spanje. “Ze heeft mij blijkbaar vervangen door Jeffrey”, zegt hij teleurgesteld.

Rolf zegt van der Meer op te gaan zoeken voor een gesprek ‘van man tot man’. “Zij wil hem niet meer, ze is helemaal klaar met hem”, zegt van der Meer. “Samantha wilde een nieuwe start en ik heb haar geholpen met haar gezondheid en de behandeling die ze gaat krijgen in Schotland. Dat zou Rolf niet voor haar doen. Ze verdient gewoon een normaal leven”, besluit hij.