Def Rhymz ‘wil een blanke zijn’ in nieuwe video

def rhymz, blanke dingen doen

Dennis Bouman, alias Def Rhymz, komt met een nieuw controversieel nummer en bijbehorende video op de proppen. In het nummer ‘Blanke dingen doen’ rapt de rapper: “Ik wil een blanke zijn, hoe moet ik een blanke zijn, mag ik een blanke zijn?”.

In de video zien we Def Rhymz in een Nederlands elftalshirt door de starten van Volendam lopen. Ook draagt de rapper Volendamse klederdracht, klompen lopen en zien we hem haring eten.

Of de 48-jarige Def Rhymz, die naast rapper ook chef-kok is en twee restaurants bezit, meent wat hij rapt valt te betwijfelen. Op het einde van de video keert hij de zaken om en levert hij ook kritiek op witte Nederlanders en steekt hij de draak met ze. Niguelle Bouman, het zusje van de rapper, is van mening dat het nummer met een korreltje genomen moet worden. “Zo zie je maar weer hoe snel men kan oordelen zonder het hele verhaal te kennen. Ik ken hem langer dan vandaag. Degene die hem volgen op Instagram en Facebook weten zijn achterliggende gedachte”, schrijft zij op Facebook.

Def Rhymz begon in 1984 met rappen en breakdancen. Toen hij 16 jaar was werd hij Nederlandse kampioen rappen. Hij scoorde nummer 1-hits met ‘Doekoe’ en ‘Puf / Schudden’ en werd tweemaal onderscheiden met een TMF Award.