DJ Dave Roelvink opgepakt na politieachtervolging op A10

Beeld: AT5.

DJ Dave Roelvink is gisteravond na een politieachtervolging op de A10 klemgereden in het centrum van Amsterdam. De lokale Amsterdamse omroep AT5 meldt dat de 24-jarige Roelvink nog vast zit en dat zijn rijbewijs ingevorderd is omdat hij teveel gedronken zou hebben. 

De Mercedes van Roelvink vertoonde gevaarlijk rijgedrag. Zo werd er gebumperkleefd, gaf hij lichtsignalen en reed hij veel te hard. De Amsterdammer zou met 180 kilometer per uur over de A10 hebben gereden. Volgens de politie stopte de wagen even later op de vluchtstrook van de ring. De bestuurder stapte uit en schreeuwde iets naar de politieagent. Daarna stapte hij snel weer in en reed weg.

Alcoholcontrole

Bij een alcoholcontrole werd geconstateerd dat Roelvink 2,5 keer de toegestane hoeveelheid gedronken had. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd. De politie laat weten dat de bestuurder nog steeds vastzit, terwijl de manager van de DJ meldt dat hij inmiddels weer thuis is.

Optreden

Verschillende bronnen melden aan AT5 dat het om Dave Roelvink gaat. De DJ zou een optreden geven in een club in Apeldoorn, maar Roelvink kwam niet opdagen. In een Instagram Story, die inmiddels is verwijderd, gaf hij aan door ‘autopech’ niet te kunnen optreden. “Iedereen die voor mij gekomen is 1000x excuses”, schreef Roelvink.

Zijn arrestatie werd vastgelegd op camera. In de video is te zien hoe Roelvink tegen de grond wordt gewerkt. “Ik heb het je net uitgelegd”, schreeuwt de DJ tegen de agenten.

UPDATE 14:21 uur:

In een nieuwe Instagram Story is Roelvink te zien, zittend in een auto. “Met drank op rijden is natuurlijk ontzettend stom”, zegt de DJ, die inmiddels weer vrij is. “Ik heb misschien twee drie uur doorgebracht op het bureau. En zit dus niet vast.”