Donaties voor ondernemer Gilly Emanuels stromen binnen

ijssalon peronnetje, hilversum, gilly emanuels
Foto: Gilly Emanuels/Facebook

De twee crowdfundingsacties die voor Gilly Emanuels (37) zijn opgezet om haar proceskosten te kunnen bekostigen, hebben in iets meer dan dan 24 uur tijd al meer dan 5.500 euro opgeleverd. Advocaat Richard Korver zal de belangen van de eigenaresse van IJssalon ‘t Peronnetje in Hilversum gaan behartigen. 

Steun

Naast de doneeractie die in samenspraak met de Emanuels zelf is gestart, zijn ook buurtbewoners uit Hilversum een onafhankelijk initiatief begonnen om geld in te zamelen om de ondernemer een hart onder de riem te steken.

“Het is natuurlijk te gek voor woorden dat iemand die slachtoffer is nu in staat van beschuldiging wordt gesteld. Dat is het minste wat wij kunnen doen. We staan vierkant achter haar”, zegt een buurtbewoner tegen NH Nieuws.

 

Emanuels is zeer blij met alle steun die haar toekomt. “Overweldigend door alle lieve en hartverwarmende reacties op alle berichtgeving rondom mijn persoon en onderneming. Ik kan niet in woorden beschrijven hoe dankbaar ik ben”, schrijft de ondernemer op Facebook.

PVV

Opvallend is dat ook de PVV wil dat de vervolging van Emanuels stopt. “Wat had deze mevrouw volgens u anders moeten doen, zich maar gewoon laten mishandelen in haar eigen winkel?”, zegt PVV Kamerlid Gidi Markuszower.

In Kamervragen schrijft Markuszower vrijdag dat minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus (CDA) het OM “onmiddellijk te instrueren de vervolging op Gilly Emanuels in te trekken en alleen de daadwerkelijke daders te vervolgen.” Daarnaast pleit de PVV voor het verruimen van regelgeving voor burgers om op te treden tegen geweld.

Racisme

Het OM maakte deze week bekend de eigenaresse te gaan vervolgen voor mishandeling. Emanuels was vorig jaar het doelwit van racistische Hollandse hangjongeren. Zij gooiden een steen door haar winkelruit en riepen kwetsende kreten. Ook werd een Surinaamse vlag met poep besmeurd en voor haar winkeldeur achtergelaten. De gemoederen liepen toen op een gegeven moment zo hoog op dat ze de jongeren met een stok te lijf ging.

De video van het voorval kan hier bekeken worden.