Duikers zoeken bij Krabbenplas naar nieuwe sporen moord Graciëla (21)

graciëla gomes rodrigues, krabbenplas, vlaardingen, politie, moord, schiedam
Foto: Sander Sonnemans

De politie is bij de Krabbenplas in Vlaardingen begonnen naar het zoeken van bewijsmateriaal voor de moord op Graciëla Gomes Rodrigues. Duikers zoeken naar een steekwapen, een mobiele telefoon en nieuwe sporen die meer duidelijkheid in de zaak moeten geven. Dit meldt de politie Rotterdam op Twitter.

Doodgestoken

De 21-jarige Graciëla werd in de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 september 2017 om het leven gebracht door middel van messteken. Haar lichaam werd in een sloot bij de Krabbeplas gevonden. Haar ex-vriend, een 31-jarige Schiedammer, is verdachte in de zaak.

Eerder al werd een deel van het recreatiegebied doorzocht. De politie zoekt nu naar het steekwapen en een zwarte Samsung Galaxy S7. Twee duikers zijn te water gegaan. Aan de oever wordt gezocht met een metaaldetector.

Onduidelijkheid

De Schiedammer zit sinds 22 september vast, maar heeft nog geen verklaring afgelegd. Graciëla had die avond een dienst gedraaid bij de KFC, bij het Marconiplein in Rotterdam-West. Op camerabeelden van het fastfoodrestaurant is te zien dat ze de zaak verlaat en dat haar ex-vriend dat korte tijd later ook doet.

Wat zich daarna heeft afgespeeld, heeft de politie nog niet in kaart kunnen brengen. Het lijkt erop dat Graciëla, hetzij onder dwang, in de auto bij de man is gestapt. Zij is eerder al eens door hem lastiggevallen en mishandeld. De politie heeft borden geplaatst bij de Krabbenplas, in de hoop dat getuigen zich melden met meer informatie.

De politie is zeer terughoudend met het verstrekken van informatie en commentaar. Ze wil de verdachte via de media niet te veel informatie verstrekken over het lopende onderzoek.