Emirates zoekt stewards en stewardessen, ervaring niet nodig

emirates crew, dubai

Altijd al de wereld over willen vliegen voor je werk en in Dubai willen wonen? Luchtvaartmaatschappij Emirates zoekt stewards en stewardessen. 

Op zondag 30 september houdt Emirates een wervingsdag voor nieuwe crewleden in het Hilton Amsterdam Airport Hotel. “Een speciale opleiding of eerdere ervaring in het vak is niet nodig’‘, zegt Raymond van der Veer, woordvoerder van Emirates.

Eisen

Sollicitanten dienen om 08:00 uur aanwezig te zijn, met een Engelse CV en een recente pasfoto. Je moet minimaal 1,60 meter lang zijn en fysiek gezond zijn met een normaal BMI. Als als je op je tenen staat en je armen boven je hoofd uitstrekt moet je minimaal tot een hoogte van 2,12 meter reiken. “Dan kun je makkelijk bij de opbergvakken boven de stoelen”, legt Van der Veer uit. Op de website staan extra tips om goed voor de dag te komen.

Dubai

Emirates noemt een gemiddeld startsalaris van 9500 Dirham belastingvrij, zo een 2115 euro. Je zal in Dubai komen te wonen. “Alles binnen Emirates loopt via Dubai. Alle vluchten vertrekken vanaf daar, dus het bedrijf wil dat ook al het personeel er woont”, aldus de woordvoerder. De woonruimte is bij de functie inbegrepen. Met een of twee collega’s krijg je luxe woonruimte toegewezen in de stad.

Per jaar krijg je van de luchtvaartmaatschappij 30 dagen vrij en een ticket vergoed naar je land van herkomst.