Facebook kondigt nieuwe datingfunctie in de app aan

facebook, telefoon

Facebook CEO Mark Zuckerberg heeft dinsdag tijdens de jaarlijkse Facebook-conferentie voor ontwikkelaars aangekondigd dat Facebook een datingfunctie gaat krijgen. “Er zijn 200 miljoen mensen die op Facebook aangeven dat ze single zijn, het is duidelijk dat wij hier iets mee moeten doen”, zei de topman van het sociale netwerk. 

De nieuwe dienst is volgens Facebook niet bedoeld voor snelle afspraakjes. “Dit is bestemd voor het bouwen van echte langetermijnrelaties, niet voor hook-ups“, aldus Zuckerberg.

Afzonderlijk

De datingfunctie zal in de gebruikelijke Facebook app toegevoegd worden, maar los komen te staan van het reguliere profiel. Zo kunnen familie, vrienden en kennissen niet zien dat een gebruiker actief is met daten via het sociale netwerk. De gebruiker heeft zelf de keuze om de optie te activeren of niet.

Match

Als de functie geactiveerd wordt, is de gebruiker in staat om een datingprofiel aan te maken. Op basis van de opgegeven datingvoorkeuren, gemeenschappelijke interesses en vrienden worden er vervolgens matches gezocht. De service kan je niet koppelen aan mensen met wie je al vrienden bent.

Naar links of naar rechts swipen, zoals dat op Tinder gebeurt, kan niet bij de nieuwe Facebook-dienst. In plaats daarvan kan men op ‘pass’ of ‘interested’ klikken. Als er een match gevormd wordt, opent er een nieuw venster waar men met elkaar kan communiceren.

De service zou ook gekoppeld worden aan Facebookgroepen en evenementen, zodat er ook op deze plaatsen een match gevormd kan worden tussen mensen met dezelfde interesses.

“Mensen gebruiken Facebook al om nieuwe mensen te ontmoeten, wij willen deze ervaring verbeteren“, aldus het bedrijf in een verklaring.

Timing

De timing van het aankondigen van de nieuwe datingfunctie is verrassend. Facebook ligt al langere tijd onder vuur vanwege het lekken van privégegevens van Facebook-gebruikers. Zuckerberg haakte hier tijdens zijn aankondiging op in. “Ik weet dat hier veel vragen over komen, maar ik wil duidelijk maken dat wij privacy en veiligheid hoog in het vaandel hebben gehad bij het ontwikkelen hiervan.”

Daling

Beleggers denken in ieder geval dat Facebook een gevreesde concurrent gaat worden van apps als Tinder. De beurswaarde van Tinder-eigenaar Match Group daalde met 17 procent na de aankondiging van Zuckerberg. Wanneer de dienst in Nederland uitgerold gaat worden, is niet duidelijk.

Foto: www.quotecatalog.com