Fotograaf verleende eerste hulp aan overleden rapper Feis (32)

nieuwe binnenweg, rotterdam
De locatie op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam (tegenover de Albert Heijn) waar de schietpartij op nieuwjaarsnacht plaatsvond.

Een fotograaf van MediaTV heeft op nieuwjaarsnacht eerste hulp verleend aan de neergeschoten rapper Feis. De 32-jarige artiest, echte naam Faisal Mssyeh, overleed later in het ziekenhuis.

De fotograaf was op nieuwsjaarsnacht voor een eerder incident in de buurt van de Nieuwe Binnenweg. “Opeens hoorde ik schoten. Ik twijfelde nog: Is het toch geen vuurwerk? Maar toen kwamen allemaal mensen mijn kant opgerend en riepen: Er is geschoten”, vertelt de fotograaf aan een verslaggever van het AD. Hij spoedde zich richting een groep mensen, die om de in elkaar gezakte Feis heen stonden. “Mijn maatje heeft hen een beetje op afstand gehouden, zodat ik eerste hulp kon verlenen. Ik heb ooit een ehbo-cursus gedaan, en heb daar uit geput. Ik drukte op zijn schotwond, in zijn zij. Hij bloedde niet erg. Ik dacht op dat moment zeker niet dat hij zou overlijden.’’

De rapper werd met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij korte tijd later overleed.

Broer

De 31-jarige broer van Feis, Bilal, werd ook beschoten. “Zijn broer stond na de schietpartij te schreeuwen en viel opeens flauw. De politie vroeg hem nog of hij ook was geraakt. Nee, dacht hij. Groot was de verbazing bij de politie dan ook toen die broer zich later alsnog bij het ziekenhuis meldde.”, aldus de fotograaf. Bilal werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de laatste berichten heeft hij het drama overleeft. Opvallend hierbij is dat Bilal, ondanks zijn zware verwondingen, op eigen kracht het ziekenhuis heeft weten te bereiken. Hij ligt daar nu nog.

Voor de schietpartij zijn korte tijd later zeven verdachten aangehouden op de Heemraadsingel. De politie loste tijdens de arrestatie meerdere waarschuwingsschoten. Het politieonderzoek naar de toedracht van de schietpartij is in volle gang.