Foto’s Orlando’s afscheidsceremonie en graf online gezet

orlando, rotterdam herdenking-1
Vrienden van Orlando staan voor zijn graf. Foto: RememberOrlando.nl

Vrienden van Orlando (17) hebben de foto’s en speeches van de afscheidsceremonie die zij organiseerden voor hun overleden vriend openbaar gemaakt op RememberOrlando.nl. “We zijn bedroefd, maar ook dankbaar.”

Beste afscheid ooit

“We beloofden elkaar dat we Orlando het beste afscheid ooit zouden geven en dankzij u allen is dat gelukt. Volledig in zijn stijl”, schrijven de vrienden op hun website.

De groep heeft verschillende afscheidsevenementen voor Orlando georganiseerd, voor familie, vrienden en schoolgenoten.

De vrienden hadden voor deze evenementen een geldinzamelingsactie uitgezet. In iets meer dan 24 uur zaten zij ruim over het streefbedrag van 33.000 euro heen en eindigde de teller op 38.000 euro.

Tijdens de laatste afscheidsceremonie, op zaterdag 10 maart in het congrescentrum Arminius in Rotterdam, werd er door verschillende mensen gesproken en gezongen. Ook werd er film gekeken en naar Orlando’s favoriete muziek geluisterd. Een van zijn vriendinnen maakte zelfs een speciale Orlando playlist op Spotify. Aansluitend werd er samen gegeten en herinneringen gedeeld.

Via de uitnodiging werd opgeroepen om een gele bloem mee te nemen voor Orlando. Geel was zijn lievelingskleur. Aan de oproep werd massaal gehoor gegeven, wat leidde tot een gele bloemenzee in de zaal. Alle bloemen zijn later naar het graf van Orlando gebracht (zie foto onder).

orlando, rotterdam herdenking
Vrienden van Orlando tijdens de afscheidsceremonie. Foto: RememberOrlando.nl

30 jaar

Het voornaamste doel voor de groep was om een mooie rustplek voor Orlando te realiseren.“Orlando ligt nu in een graf dat 30 jaar lang zal worden bewaard en onderhouden. Een plek waar we altijd naartoe kunnen gaan om te bedenken hoe het zou zijn geweest als deze unieke en geliefde persoon bij ons zou zijn gebleven.”

Orlando werd op woensdag 7 februari in besloten kring begraven.

orlando, rotterdam herdenking-
Vrienden van Orlando leggen bloemen bij zijn graf in Rotterdam. Foto: RememberOrlando.nl

Water

De 17-jarige Orlando verdween op zondagavond 18 februari na een afspraak via een dating-app in de Haagse wijk Ypenburg. Op 26 februari werd zijn levenloze lichaam door duikers uit het lichaam gevist, niet ver van de plek waar hij als laatste was gezien. Het is nog onduidelijk hoe Orlando om het leven is gekomen. Het politieonderzoek is nog in volle gang.