Geen sporen van geweld op lichaam Orlando Boldewijn (17)

orlando boldewijn, vermist, rotterdam, politie

Op het lichaam van Orlando Boldewijn zijn geen sporen van geweld aangetroffen. Dit meldt een woordvoerder van de politie tegen het AD. Het lichaam van de 17-jarige Rotterdammer werd, na ruim een week te zijn vermist, aangetroffen in een plas in de Haagse wijk Ypenburg. Het is nog altijd onduidelijk hoe de scholier om het leven is gekomen.

Onderzoek

Een toxicologisch onderzoek moet nu gaan uitwijzen of er lichaamsvreemde stoffen in het lichaam van Orlando zitten, zoals drugs, drank of medicijnen. De politie spreekt niet van een misdrijf en houdt alle opties open.

Bootje

Zeker is wel dat Orlando op een bootje is geweest dat op de plas lag. “Op het bootje is een contact geweest. Het lag in de buurt van de vindplaats van Orlando”, zegt een woordvoerder van de politie. Het bootje is van een man die niet ver van woont van de plaats waar Orlando uit het water is gehaald. Het vaartuig is op sporen onderzocht en ligt verzegeld op de plas.

Op 4 april heeft de politie op de Blauwe Loper een bodemonderzoek gedaan. Waarom dit is gedaan, is onduidelijk. Tijdens het meten van de bodem is er door de politie, met de eigenaar van het bootje aan boord, met het bootje gevaren.

De politie werkt nog steeds onafgebroken aan de zaak.