Grote zorgen om vermiste 17-jarige Orlando Boldewijn (UPDATE)

orlando boldewijn, vermist, rotterdam, politie

De Rotterdamse Orlando Boldewijn (17) is al vier dagen vermist. Toch zet de politie geen AMBER Alert uit voor de vermiste tiener en is er tot op heden nog geen grootschalige zoekactie gestart. Volgens Noha den Hartog, een vriendin van Orlando, gaat het allemaal veel te traag. “Ze nemen het niet serieus genoeg.”

NOTE:

Dit artikel is op 25-02-2018 om 17:06 uur geupdate. U leest het laatste nieuws over de vermiste Orlando Boldewijn hier.

UPDATE 27-02-2018

Lees hier hoe Orlando op zijn eigen Instagram-account een ‘hint’ gaf met een detail waar zijn lichaam zich bevond.

Meerderjarig

De vermiste Orlando is 17 jaar, maar zijn zaak wordt op dit moment door de politie als een meerderjarige behandeld. Dit betekent dat zijn mobiele telefoon niet afgestapt mag worden wegens de schending van privacy. Bij een minderjarige kan er direct worden overgegaan op het checken van de GSM. De politie heeft nu voor het aftappen van Orlando’s telefoon toestemming van het Ministerie van Justitie nodig.

Ze vinden hem nog net op de grens. Maar hij is afgelopen november pas 17 geworden, dus ik vind dat nog niet de grens”, zegt Den Hartog, die met Orlando op het Wolfert Tweetalig zit.

De reden dat de politie voor deze aanpak kiest, is omdat er niet genoeg aanknopingspunten zijn die wijzen op een misdrijf. “Maar ze kunnen ook niet uitsluiten dat het niet om een misdrijf gaat”, zegt de schoolgenoot.

AMBER Alert

Den Hartog is het wachten meer dan zat. “Waarom wordt er geen AMBER Alert uitgedaan? Er moet actie ondernomen worden. Orlando is al 96 uur vermist! Ik word er ziek van dat ze niets doen.”

De politie heeft inmiddels alle agenten in Rotterdam en omstreken op de hoogte gesteld van de vermissing en deze allemaal een beschrijving van Orlando gegeven. Ook staat hij als vermist vermeld op de website van de politie. Orlando draagt een blauwe regenjas, een bordeauxrode broek en een gele haarband. Verder gebruikt hij blauwe contactlenzen.

Laatste gesprek

Zijn moeder is de laatste die Orlando gesproken heeft. Zondagavond laat om 23:45 uur stuurde zij hem een WhatsApp bericht om te zeggen dat hij naar huis moest komen. Hij stemde in en schreef ‘tot zo’. Kort daarna was zijn telefoon uitgeschakeld en ontbreekt elk spoor van hem.

Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070.