Haagse leerkracht ontslagen na ‘schokkende uitspraken’ slachtoffers Oss

bloemen1
Foto is ter illustratie. Foto: Thomas Hawk

Een leerkracht van basisschool De Spiegel in Den Haag is per direct ontslagen nadat zij op social media zeer kwetsende uitspraken heeft geplaatst over de slachtoffers van het spoordrama in Oss. 

“Ja die kutkinderen die er onder gaan liggen ook altijd in Oss”, schreef uitzendkracht Carola B. op Facebook. Gebruikers van het platform besloten om onmiddellijk contact op te nemen met de directeur van de school, René van der Hoek, die direct actie ondernam. “We nemen met klem afstand van dit soort uitspraken”, meldt een woordvoerder van De Spiegel aan het AD. De school heeft zeer veel telefoontjes en mailtjes ontvangen over de uitspraken.

Carola heeft haar berichten inmiddels verwijderd. Op Twitter gaf de lerares aan dat haar account is gehackt en dat zij niet verantwoordelijk is voor de uitspraken. Gerard van Drielen, voorzitter van de scholenkoepel SCOH (Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden) zegt tegen Omroep West twee onafhankelijke ict-adviseurs te hebben gevraagd om het te checken. “Op basis van hun rapportage is het meer dan uiterst onwaarschijnlijk dat ze gehackt zou kunnen zijn”.

Carola zou volgens van Drielen emotioneel en geschokt gereageerd hebben op haar ontslag.

Hoe onmenselijk zijn deze mensen..Klaas LustNatasja NomadersCarola Hendriks Lisette Oostindie

Geplaatst door Maris Vriesen op Donderdag 20 september 2018