KLM verhoogt het aantal vluchten naar Suriname

klm, boeing 747, suriname, zanderij, japi

De KLM verhoogt het aantal vluchten naar Suriname. De luchtvaartmaatschappij zal vanaf volgend jaar zomer in plaats van vier vijf keer per week naar Paramaribo gaan vliegen. Dit laat een woordvoerder van KLM aan DAGonline weten. 

De nieuwe dienstregeling gaat op 1 juli 2019 in.

De KLM kiest voor zijn vluchten naar Suriname voor de oude Boeing 747-400 in plaats van de nieuwe en moderne Boeing 787 Dreamliner, waarvan het er dertien in bezit heeft. “We kiezen voor de 747-400 omdat dit toestel beschikt over 408 stoelen, veel meer dan de 294 stoelen op de Boeing 787. Zo kunnen wij onze klanten die naar Suriname reizen van voldoende capaciteit voorzien”, aldus een woordvoerder van KLM.

KLM is langzaam aan afscheid aan het nemen van zijn laatste twaalf 747’s, ook wel bekend als de ‘Queen of the Skies’. “Onze 747’s worden in 2021 uitgefaseerd. Vanaf dat moment blijven we Paramaribo uiteraard bedienen met een moderner toestel.” Of de luchtvaartmaatschappij kiest om eerder een moderner toestel op de route naar Suriname in te zetten, is niet duidelijk. “De beslissingen daarover worden in een later stadium genomen”, zegt de KLM-woordvoerder.