Kuzu DENK: Alle Nederlanders zouden een keer naar Suriname moeten gaan

kuzu, denk, keti koti, amsterdam
Kamerlid Kuzu van DENK tijdens zijn speech op de Dam in Amsterdam tijdens de Keti Koti viering. Foto: Tunahan Kuzu/Facebook

Tunahan Kuzu, van de politieke partij DENK, vindt dat alle Nederlanders die het geld hebben tenminste één keer in hun leven naar Suriname zouden moeten afreizen om zelf een klein beetje van het leed uit die tijd van de tot slaaf gemaakte te ervaren. Dat zei het Kamerlid gisteren tijdens een toespraak op de Dam in Amsterdam ter gelegenheid van Keti Koti, de jaarlijkse herdenking van de afschaffing van de slavernij in 1863.

Afgelopen herfstvakantie reisde de volledige fractie van DENK af naar Suriname voor een 5-daagse reis door het Zuid-Amerikaanse land.

“Mijn conclusie van die vijfdaagse reis was dat élke Nederlander, élke Nederlander die de mogelijkheid heeft, om die reis te betalen daar naartoe zou moeten gaan om het zelf te ervaren. Want als je naar Paramaribo gaat, als je over de rivieren vaart, en je ziet links en rechts die plantages… Je denkt aan het leed dat al die mensen hebben meegemaakt. Aan het bloed, aan het zweed, aan die tranen van de tot slaaf gemaakten. De mensen die op een vreselijke, walgelijke wijze zijn onteerd, ontmenselijkt, dat zou iets zijn dat niemand zou mogen vergeten”, aldus Kuzu in zijn toespraak.

Zie hieronder de volledige speech van Kuzu.

Speech op de DAM #KetiKoti

Mijn speech op de #Dam in #Amsterdam.#1juli #KetiKoti

Geplaatst door Tunahan Kuzu op Zondag 1 juli 2018