LINDAnieuws door het stof om racistische Beyoncé-grap

jay z, beyonce, apeshit
Foto: YouTube

LINDAnieuws heeft zich de woede op de hals gehaald met een racistische grap over de locatie van de nieuwe video van Beyoncé en Jay-Z. Het vrouwentijdschrift, dat zelf de Burger King beschuldigd van smakeloze grappen, laat zien dat het daar zelf ook niet vies van is.

Bijschrift

LINDAnieuws poste afgelopen dinsdag op social media een artikel over de locatie van de nieuwe video van The Carters, genaamd ‘Apeshit’. De video werd opgenomen in het Louvre museum in Parijs. De LINDA-redactie schreef als bijschrijft boven het artikel: “Toegegeven, wij hadden de Apenheul of een coffeeshop ook logisch gevonden.”

Reacties

Het racistische commentaar schoot bij vele in het verkeerde keelgat. Zo ook bij mode-activiste Janice Deul, voor wie zwijgen over dit soort onderwerpen geen optie is. “Ja, ik word er ook doodmoe van en nee, ‘geen aandacht aan schenken’ of ‘laten gaan’ is voor mij geen optie”, schrijft Deul op Facebook.

Ook Joan Biekman ergerde zich aan de uitspraak. “Schijnheilige witte media in NL, ze houden van Beyoncé de ster en haar lifestyle… but at the end of the dat SHE IS BLACK…en guess what… jullie komen niet meer met deze shit weg!”, meldt Biekman op Facebook.

Excuses

LINDAnieuws vond de grap achteraf ook vrij onsmakelijk, trok het boetekleed aan en kwam met excuses. “We maakten gisteren een woordgrapje met betrekking tot de titel van het nieuwe nummer van The Carters: ‘Apesh*t’, waar we van tevoren beter over hadden moeten nadenken. We pasten de copy aan zodra we beseften hoe dit kon overkomen. Excuus aan ieder die zich persoonlijk gekwetst voelt. Liefs, redactie LINDAnieuws”, aldus het vrouwentijdschrift op Instagram.

Het is niet de eerste keer dat tijdschriften en vrouwenbladen zichzelf in de vingers snijden met racistische opmerkingen. Ook de Grazia, Jacky en de Viva gingen eerder door het stof.

Met dank aan mode activiste Janice Deul van Diversity Rules voor haar scherpte! ??????Magazine LINDAnieuws komt met een…

Geplaatst door Joan Biekman op Woensdag 20 juni 2018