Man aangehouden voor moord op Rotterdamse Dairon Alberto (32)

Dairon Alberto.

De politie heeft donderdag een 24-jarige Rotterdammer in Limburg aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij de schietpartij in Katendrecht in oktober 2018. Bij de schietpartij kwam Dairon Alberto (32) om het leven.

De aangehouden verdachte wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. Wat zijn exacte rol was, wordt nog nader onderzocht. De man werd door een onderzoeksteam van de Rotterdamse politie als verdachte gesignaleerd in de politiesystemen. Hij is gisteren voorgeleid en zal minstens veertien dagen in bewaring worden gehouden.

Eerder deze maand breidde de politie het onderzoek uit naar Curaçao, omdat de dader(s) naar het Caribische eiland zou zijn gevlucht. Ook werd er een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. De politie kreeg ook meerdere tips binnen na oproepen in tv-programma’s als Opsporing Verzocht.

De schietpartij vond plaats op de Rechthuislaan in de Rotterdamse wijk Katendrecht, waar Dairon op dat moment op straat met een groepje vrienden stond te praten. De schutter liep met een automatisch wapen op de groep af en schoot op iedereen. Alleen Dairon kon niet op tijd wegkomen en werd van dichtbij neergeschoten. Hij overleed korte tijd later op straat. De dader vuurde vervolgens nog op twee wegvluchtende mannen.