Man filmt vrouwen in pashokjes van Primark Rotterdam

primark, damrak, amsterdam
Foto: DennisM2

Een 29-jarige Rotterdammer is door de rechter veroordeeld tot een taakstraf van veertig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken. De man filmde eind vorig jaar wildvreemde vrouwen, terwijl ze kleding aan passen waren in de Primark in Rotterdam.

Een van de vrouwen ziet plots een hand van onder het pashokje komen, met daarin een filmende mobiele telefoon. Zij doet aangifte bij de politie. Na inspectie van de telefoon blijkt dat de vrouw niet de enige is. Een groot aantal dames blijkt stiekem in de kledingwinkel aan het Poolsterplein gefilmd te zijn door de man.

Volgens het rapport van de reclassering heeft de Rotterdammer een ‘bepaalde obsessie voor seks’, in combinatie met een ‘stukje spanning’. “Dat is zo”, geeft de man, die vader is van een zoontje, toe.

De rechter wil weten of de man iets met de filmpjes heeft gedaan. “Heeft u ze verspreid?” De man schudt het hoofd. Of hij het erover heeft gehad met zijn ouders? “Ja, die vinden het erg stom wat ik heb gedaan en zijn teleurgesteld in me. Ik heb er heel erg veel spijt van. Ik ga het nooit meer doen en ik kom hier nooit meer terug”, aldus de man in de rechtbank.

De Rotterdammer is dit moment in behandeling bij een GGZ-instelling voor mensen met grensoverschrijdend gedrag.