Man werkzaam bij de centrale inlichtingen en veiligheidsdienst vermoord

Foto Korps Politie Suriname

De 35-jarige Jozef, Dankoi is op vrijdag 6 september dood aangetroffen in de Shrigobiendstraat in het district Wanica. De politie van bureau De Nieuwe Grond kreeg de melding van een geval van mishandeling in de genoemde straat.

In de straat trof de politie vervolgens een personenauto aan met het levenloze lichaam in dedirecte nabijheid van het voertuig. De man, die naderhand Jozef Dankoi zou blijken te zijn, vertoonde onder andere een schotverwonding aan zijn hoofd. In de buurt van het lijk werd een vuist vuurwapen aangetroffen. Dankoi was werkzaam op het ministerie van Defensie. Mogelijk zou hij werken bij de CIVD. De Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst.

Er is ter plaatsen onderzoek gepleegd door de tactische en technische recherche. Er bestaat sterk het vermoeden dat Jozef Dankoi door misdrijf om het leven is gekomen. In opdracht van het Openbaar Ministerie is het stoffelijk overschot van Dankoi voor obductie in beslag genomen door de politie. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet door de afdeling Kapitale Delicten van de politie  in samenwerking met de Militaire Politie.

Bron / foto KPS