Middelburg in de ban van mysterieus ‘ernstig misdrijf’

politiehelikopter
Foto: Frans Berkelaar

Middelburg is in de ban van een mysterieus ‘ernstig misdrijf’ wat zich zondagmiddag in het centrum van de stad heeft afgespeeld. De politie is ‘dringend’ opzoek naar meer informatie en getuigen, maar maakt niet bekend wat er is voorgevallen. 

Een vrouw is afgelopen zondagmiddag het slachtoffer geworden van een ernstig misdrijf in het centrum van Middelburg. Het incident zou deze middag tussen 15:00 uur en 16:15 uur hebben plaatsgevonden. Vanwege het onderzoeksbelang en de privacy kan op dit moment niet worden gemeld om welk(e) feit(en) het gaat.

“De politie is op zoek naar mensen die zondagmiddag twee mannen en een vrouw in elkaars gezelschap hebben zien lopen in de omgeving van de Gravenstraat; de Zusterstraat; Plein 1940; de Gortstraat of het Kerspel. Ook is de politie op zoek naar mensen in deze straten, die in het bezit zijn van een camera of een dashcam”, schrijft de politie op zijn website.

Het Kerspel is een steeg die via alle bovengenoemde straten rondom bereikbaar is (zie foto onder).

‘Zwart schuurtje’

Er wordt door buurtbewoners druk gespeculeerd over wat er zich heeft afgespeeld. De politie is van deur tot deur gegaan in bovengenoemde straten en heeft buurtbewoners gevraagd of zij iets verdachts gezien hebben. Daarnaast werd er door politieagenten aan omwonenden gevraagd of zij een ‘zwart schuurtje’ in de tuin hebben staan.

Helikopter

Vanmiddag circuleerde er enige tijd een politiehelikopter boven het centrum van Middelburg. De PZC meldde dat de helikopter verband houdt met het gepleegde misdrijf.

Geplaatst door Wij zijn De Stad – Middelburg op Dinsdag 8 januari 2019
De politiehelikopter boven het centrum van Middelburg.
Het gebied van de Gravenstraat, de Zusterstraat, Plein 1940, de Gortstraat en het Kerspel in het centrum van Middelburg. Foto: Google Maps.