Moeder Tim: Deborah ging vreemd met baas vóór Temptation Island

Tim, Cherish, Temptation Island--1

De moeder van Temptation island-kandidaat Tim Wauters (31), Vera, is het moddergooien zat en springt in de bres voor haar zoon. “Maar de kijker kent hun voorgeschiedenis niet. Ik kan je zeggen: zijn liefde voor Deborah was allang niet meer zo groot. Want sorry, zij is ook niet zuiver op de graat”, zegt zij in de Belgische krant Het Laatste Nieuws (HLN).

Afspraak

Tijdens het interview laat Tim direct weten dat er van te voren afspraken waren gemaakt. “Deborah en ik hadden één afspraak gemaakt voor we naar Thailand vertrokken”, zegt hij. “Wat er ook zou gebeuren tijdens of na Temptation Island, we zouden het netjes houden. Geen moddergevecht in de media. Geen kwaadsprekerij.”

Deborah (26) lijkt de afspraak niet heel nauw te nemen. Toen zij eerder met de krant sprak had zij geen goed woord over voor Tim. Deborah praatte over de ruzies die ze hadden en nam zelfs de woorden ‘psychische terreur’ in de mond. Ook beschuldigde zij Tim er van dat hij, achter haar rug het appartement had leeggehaald. “Zelfs de hond had hij meegenomen”, zei ze.

Het omgekeerde is volgens Vera waar. Deborah was met haar zus en schoonbroer het appartement aan het leeghalen en liet Tim zijn spullen staan, omdat Vera daarom vroeg.

Geweld

Deborah’s moeder gaat nog verder. Zij beschuldigt Tim op Facebook rechtuit van partnergeweld en beweert bewijzen te hebben dat hij Deborah gebroken ribben bezorgde. Tim ontkent dit stellig. “Wel, dan mag ze die bewijzen eens tonen. Deborah is op haar werk weleens van een ladder gevallen, maar bij mijn weten had ze enkel een wonde aan haar hoofd. Ik heb in elk geval nóóit een vinger naar haar uitgestoken. En mocht dat wel zo zijn, waarom zou ze dan vier jaar lang bij mij zijn gebleven? Ik overweeg stilaan om klacht in te dienen tegen Deborah.”

Vreemdgaan

De verhalen van Deborah maken de moeder van Tim woedend. “Ik wil Tim zeker niet compleet goedpraten. Wat hij met Cherish gedaan heeft, is niet oké. Ook al zijn ze niet intiem geweest, een kus gaat al te ver, vind ik. Daar heb ik Tim op aangesproken. Maar de kijker kent hun voorgeschiedenis niet. Ik kan je zeggen: zijn liefde voor Deborah was allang niet meer zo groot. Want sorry, zij is ook niet zuiver op de graat”, aldus Vera

Deborah zou volgens Tim en zijn moeder vóór Temptation Island het bed hebben gedeeld met haar baas tijdens een bedrijfsavond, nog geen 300 meter van het appartement van het koppel vandaan. Zij kwam die avond niet thuis en Tim kreeg niet eens een SMS van haar. “Ik ben haar zelfs gaan zoeken. De hele nacht heb ik rondgereden, doodsbang dat Deborah iets overkomen was. En wat bleek? Deborah was die nacht bij haar leidinggevende blijven slapen. Samen met nog een mannelijke collega.”

Tim zou dit voorval tijdens het verblijf op het Thaise eiland niet uit zijn hoofd hebben kunnen zetten. “Ik begrijp maar al te goed dat Deborah zich gekwetst voelt”, zegt Tim. “Ik had het ook liever anders gezien. Maar is het dan echt nodig om mij zo zwart te maken? Terwijl wij allebei weten wat er echt voor ‘Temptation’ gebeurde?”

Deborah heeft aan Het Laatste Nieuws kenbaar gemaakt niet te willen reageren op het weerwoord van Tim en zijn moeder. Zij zegt dat zij achter haar eerdere verhaal blijft staan.

Cherish

Dat er nog contact met verleidster Cherish is, werd gisteren duidelijk toen er een nieuwe video van de twee opdook. Ook telefonisch is er goed contact. “Absoluut. Ik kan zó al haar berichten tonen. Ze vraagt me hoe het met mij gaat, wenst me sterkte toe, zegt dat ik haar mag bellen als er iets is. (pakt z’n gsm) Hier, ik zal er een tonen: ‘Hou je sterk.’ Gestuurd ná Deborahs uithaal in Dag Allemaal. Die meid meent het niet slecht, hoor. Over twee weken hebben we samen een boeking voor een acte de présence. Je weet nooit wat er dan gebeurt, hé, als we elkaar terugzien.”

Lees het volledige interview met Het Laatste Nieuws hier.