Nederlands-Surinaams model (31) om het leven gekomen bij auto-ongeluk

dewika makhan
Dewika Makhan. Beeld: RTV Utrecht/Dewika Makhan.

Bij een verkeersongeval in Utrecht is zondag het Nederlands-Surinaamse model Dewika Makhan (31) om het leven gekomen. 

De vrouw reed met haar auto frontaal op een container op het industrieterrein Lage Weide aan de Mesonweg. Daardoor kwam zij bekneld te zitten in haar voertuig. De brandweer moest er aan te pas komen om de vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. De vrouw was er slecht aan toe en overleed uiteindelijk aan haar verwondingen. Onduidelijk is hoe Dewika met de container in botsing kwam.

Reacties

Op Facebook reageren veel mensen geschokt op de plotselinge dood van het model. Ook de Hindostaanse organisatie APNA laat weten ontdaan te zijn door het voorval. “Dewika heeft zich jarenlang onbaatzuchtig en met een echt sewa hart ingezet voor Stichting APNA tijdens de Miss APNA/Miss Divali verkiezingen. Haar inzicht en wijze woorden dragen velen missen nog elke dag met zich mee en zij zullen dat ook blijven doen”, aldus APNA in een bericht op Facebook.

Carrière

Dewika begon op haar 15e met modellenwerk. Toen zij 18 werd is zij op internationaal niveau aan de slag gegaan als catwalk model en deed zij mee aan diverse nationale en internationale missverkiezingen. In 2012 werd Dewika gekroond tot Miss Supermodel International en Miss Friendship en in 2013 mocht zij zich Miss Multiverse India noemen. Ook deed zij modellenwerk India, China, Thailand en de Dominicaanse Republiek.

De Utrechtse verzorgde vandaag de dag catwalk workshops in combinatie met lifestyle coaching. Ook gaf zij training aan modellen.

Bij sommige berichten weet je niet waar je moet beginnen, dit is zo een bericht…Helaas kreeg het bestuur van…

Geplaatst door APNA op Maandag 1 juli 2019