Nieuw TUI-vliegtuig keert terug naar Schiphol na blikseminslag

boeing 737-800, tui
Een Boeing 737-800 van TUI. Foto: James

Een nieuwe Boeing 737 MAX 8 van vakantievlieger TUI is gisterochtend teruggekeerd naar Schiphol nadat het door een bliksem werd getroffen.

Het toestel, met registratie PH-TFN, vertrok in de vroege ochtend richting het eiland Boa Vista op Kaapverdië. Onderweg werd de Boeing getroffen door een bliksem, waardoor er werd besloten om terug te keren naar Schiphol. Het toestel maakte vlak boven Antwerpen rechtsomkeer.

“Na iedere blikseminslag wordt het toestel gecontroleerd en omdat we nog zo dicht bij Schiphol waren werd besloten om terug te keren in plaats van door te vliegen naar Kaapverdië. Op Schiphol is alles qua materiaal aanwezig om het toestel, indien nodig, te repareren of bij te stellen. Op de luchthaven van Boa Vista hebben we niet alle materialen voorhanden, vandaar de beslissing om terug naar Amsterdam te vliegen”, aldus de TUI-woordvoerster tegen luchtvaartnieuwssite Up in the Sky.

De passagiers werden ondergebracht in een hotel bij Schiphol, tot er vertrokken kon worden met een vervangend toestel.

De nieuwe Boeing 737 MAX 8 werd eind december aan TUI geleverd. Op 4 januari voerde het toestel zijn eerste vlucht uit voor de luchtvaartmaatschappij.

De verwachting is dat de PH-TFN vandaag weer ingezet kan worden.