Nieuwe getuige meldt zich in moordzaak rapper Feis

Verkoopt verdachte Silfano M. (25) souvenirs op Kaapverdië?
Silfano Junior Monteiro. Foto: Politie Eenheid Rotterdam.

In het tv-programma Opsporing Verzocht werd vanavond bekend gemaakt dat een nieuwe getuige zich bij de politie heeft gemeld in de zaak rond de doodgeschoten rapper Feis (32). De rechercheurs zouden door de nieuwe informatie weer ‘volop aan de slag’ zijn.

De politie is op zoek naar de 25-jarige Kaapverdiaanse-Nederlander Silfano Junior Monteiro, ook wel ‘Fano’ genoemd. Hij zou de schutter zijn geweest die op nieuwjaarsnacht de kogels afvuurde op Feis en zijn 31-jarige broer Bilal. In de uitzending van vorige week werd de foto en identiteit van de man vrijgegeven. Silfano zou volgens de politie vermoedelijk ondergedoken zijn.

Afgelopen dagen zijn er veertien tips binnengekomen in de zaak. Silfano zou zowel in Rotterdam als in Kaapverdië gesignaleerd zijn.

Bekende

Silfano is een bekende in het criminele circuit. Volgens de politie zou hij ook een rol hebben gespeeld bij de dubbele moord in december 2017, waarvan Gilbert Henriëtta (26) en Lidomar Elizabeth (25) het slachtoffer werden. De twee werden doodgeschoten toen ze aan de Rhijnauwensingel in Rotterdam in de auto zaten.