Nieuwe set emoji’s vrijgegeven, inclusief curly hair

nieuwe emojis 2018-
Een greep uit de nieuwe emoji's van 2018.

Vandaag zal de nieuwe en eerder aangekondigde set emoji’s van 2018 beschikbaar komen voor zowel Android als Apple’s iOS. Smartphone gebruikers kunnen gaan genieten van 157 nieuwe afbeeldingen. Opvallende nieuwkomers zijn de emoji’s van donkere mannen en vrouwen met curly hair. 

De non-profitorganisatie Unicode Consortium, die bepaald welke emoji’s er wel en niet toegevoegd worden, deed afgelopen weekend de aankondging. Version 11.0. bevat 157 nieuwe amoji’s, wat het totaal op 2823 brengt.

Geduld

Het zal nog enkele maanden duren eer de nieuwe emoji’s gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld WhatsApp. Techbedrijven zoals Apple, Google, Samsung en Facebook hanteren verschillende tijdschema’s waarin de emoji’s beschikbaar komen. Meestal is dit bij een grote software-update. Ook kunnen de (huids) kleuren per platform verschillen en/of nog aangepast worden.

Op basis van eerdere releases is het onderstaande tijdschema gemaakt met de verwachtingen wanneer de nieuwe emoji beschikbaar zullen komen. Bron: Droidapp.nl.

  • Twitter, Facebook, Microsoft, juni-augustus 2018
  • Google en Apple, september-december 2018
  • Samsung, januari-februari 2019
nieuwe emojis, emoticons, 2018
De 157 nieuwe emoji’s van 2018.