OM: Michael P. verdacht van verkrachten en doden Anne Faber

anne faber, om, verkracht, moord, openbaar ministerie
Anne Faber. Foto: Privé

Volgens het Openbaar Ministerie heeft Michael P. Anne Faber (25) verkracht en om het leven gebracht. Dit is de verdenking van het OM, die vanochtend bekend is gemaakt.

Bloedsporen

In de auto van de 27-jarige P. zijn bloedsporen van de Utrechtse vrouw aangetroffen. Het is tot op heden onduidelijk of Anne nog leefde toen hij haar naar Zeewolde bracht.

Weigering

De Altrecht-patiënt zal bij het Pieter Baan Centrum een persoonlijkheidsonderzoek ondergaan. P. verkrachte in 2010 twee tienermeisjes in Nijkerk en weigerde dit onderzoek destijds. Hier over ontstond veel consternatie en kritiek.

Het OM verwacht dat het onderzoek lang zal gaan duren. “Zorgvuldigheid staat hierbij voorop.” Er staat ook nog niet vast of P. alleen heeft gehandeld of dat hij hulp heeft gehad.

Verdwijning

Anne Faber begon vrijdagavond 29 september aan een fietstocht langs onder meer Hollandsche Rading en Baarn. Haar lichaam werd, na een intensieve zoektocht in onder meer Baarn, Huis ter Heide, Den Dolder en Soest, gevonden in een bosgebied bij Zeewolde.

DNA

Doordat P. zijn DNA-materiaal op de jas van Anne zat, kreeg de politie hem in het vizier. De jas werd eerder gevonden in Huis ter Heide. Woensdag 10 februari is de eerste pro-formazitting.

Petitie

De verdwijning van Anne Faber hield de gemoederen flink bezig in Nederland. Een petitie tegen het ‘falende rechtssysteem in ons land’ werd ruim 400.000 keer ondertekend en aangeboden aan minister Blok van Veiligheid en Justitie.