Online petitie voor uiterste zoekinspanning Nsimire (14)

De 14-jarige vermiste Nsimire Massembo uit Den Haag.

Op social media uiten veel mensen hun onvrede. Zij vinden dat door onder andere de autoriteiten niet voldoende gedaan wordt om de 14-jarige vermiste Nsimire uit Den Haag op te sporen. Deze roep lijkt nu gehoord te zijn. Er is namelijk een heuse petitie in het leven geroepen om ‘alles op alles’ te zetten om de tiener te vinden.

“Door deze petitie te ondertekenen verzoek jij ook dat per direct alles op alles gezet dient te worden om de 14-jarige Nsimire uit Den Haag te vinden“, schrijft de petitiestarter, die zegt dat “nog lang niet ALLE autoriteiten, mogelijkheden, middelen en gezaghebbende ingezet zijn om de 14-jarige Nsimire uit Den Haag te vinden. Dit kan en mag niet.” 

Ook wordt er aan de Nederlandse autoriteiten verzocht om contact te leggen met België en Frankrijk, om te kijken of de Congolese Nsimire zich in een van deze landen begeeft of begeven heeft.

Koning

In de petitie wordt, omdat de situatie vrij uniek is, ook een specifiek verzoek aan Koning Willem Alexander gedaan om in actie te komen. “Van 80% van de vermisten is binnen 24 tot 48 uur duidelijk waar de vermiste is. Nsimire is vandaag 19 dagen spoorloos”, staat er in het verzoekschrift.

Spoorloos

De 14-jarige Nsimire is sinds 27 juli niet meer thuisgekomen. Zij is die dag uit huis vertrokken met 20 euro om kleding te gaan kopen. De afspraak was dat zij om 19:00 uur thuis moest zijn, maar dit gebeurde niet. Later bleek dat zij die nacht bij een vriendin is blijven slapen. Zij heeft de woning van de vriendin op 28 juli verlaten en sindsdien ontbreekt van de tiener elk spoor. Op 29 juli heeft de familie aangifte gedaan.

Vanmiddag is er in Almere Centrum geflyerd in een nieuwe poging de tiener te vinden. Eerder werden deze acties ook al in Rotterdam, Amsterdam, Zoetermeer en Zwolle gehouden.