Oom Orlando schrijft open brief aan verdachte Roy B.

orlando boldewijn-

Wesley Zippro (37), de oom van de overleden Orlando Boldewijn, heeft een open brief aan verdachte Roy B. geschreven. Het familielid zegt er van overtuigd te zijn dat de Hagenaar Orlando om het leven heeft gebracht. “Hebben jullie woorden gekregen? Wilde je jouw 20 Euro terug? Ben je doorgedraaid Roy? Je bent er het type voor”, schrijft Zippro in zijn blog.

Tweede keer

B. werd maandag voor de tweede keer opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van de Rotterdamse tiener. Hij werd verhoord en een dag later weer vrijgelaten, omdat er ‘onvoldoende redenen’ waren om de 27-jarige verdachte langer vast te houden. De politie laat weten dat B. nog altijd een verdachte is.

Het familie vindt het verschrikkelijk dat de raadselachtige dood van Orlando ruim twee maanden later nog niet opgelost is en de verdachte weer op vrije voeten is. De oom van Orlando hoopt dat B. het leest en uiteindelijk gaat praten, zodat de zaak opgelost kan worden.

Blog

Zippro, die zelf twee moorden pleegde en hiervoor een gevangenisstraf uitzat en tbs opgelegd kreeg, voelt zich genoodzaakt om zijn mening over de zaak te delen. In een blog doet hij zijn verhaal. “Hoi Roy B. Je bent weer vrijgelaten hoorde ik gisteren. Ik was verbaasd, was blij met jouw arrestatie 2 dagen daarvoor.”

“Het is nogal wat om dat te zeggen tegen iemand, dat je zeker weet dat diegene iemand vermoord heeft. En misschien hoor ik dit niet te doen, maar ik doe het toch. Omdat het om mijn neefje gaat.”

De oom van Orlando zegt het ook apart te vinden om aan de kant van de slachtoffers te staan en wijst op zijn eigen verleden, waarin hij op 16-jarige leeftijd zelf dader was in een moordzaak. Hij is ervan overtuigd dat verdachte Roy B. de dader is, maar dat hij vrijgelaten werd wegens gebrek aan bewijs.

“Was het een ongeluk of uit de hand gelopen explosie? Of zat dit er gewoon al langer aan te komen en was Orlando gewoon op de verkeerde plaats op de verkeerde tijd? Hebben jullie woorden gekregen? Wilde je jouw 20 Euro terug? Ben je doorgedraaid Roy? Je bent er het type voor”, vraagt Zippro zich af in zijn betoog.

Vissersboot

Roy B. is eigenaar van een zelfgemaakte vissersboot. Deze pontonboot ligt op de plas De Blauwe Loper in Den-Haag. De Hagenaar woont op slechts 500 meter afstand van de plek waar het lichaam van Orlando gevonden werd.

Volgens een vriend van de verdachte had Orlando op 18 februari via de homodating-app Grindr een afspraak met de Hagenaar op zijn vissersboot. B. had had geregeld afspraakjes op zijn boot. Bekende van B. zeggen tegen de Telegraaf dat hij altijd op dezelfde manier te werk ging. B. seinde naar zijn gasten met een zaklamp vanaf de onverlichte plas en zij vaarden vervolgens met een klein bootje richting de grotere pontonboot. Volgens ingewijde hadden B. en Orlando elkaar al eerder ontmoet.

Onduidelijk

Wat er precies is gebeurd en hoe Orlando op de avond van 18 februari om het leven is gekomen, is nog onduidelijk. B. heeft de politie kort geleden geholpen met een reconstructie. De politie laat weten onverhinderd door te gaan met verder (sporen) onderzoek.