Opgestapte Miss India Holland-finalisten winnen rechtszaak

finalisten miss india holland 2019
VLNR: Faraisa Sewpersad, Sahana Mahendran, Farzana Ahmadali, Sjahiena Rahmoe en Vanita Hanoeman.

De vijf Miss India Holland-finalisten die kort voor de missverkiezing gezamenlijk opstapte, hebben zich niet schuldig gemaakt aan het verspreiden van leugens. Een rechter oordeelde woensdag over de kwestie. De finalisten hoeven geen door de organisator geëiste rectificatie te doen. De organisator beschuldigt de vrouwen van smaad. 

De rechtbank is van oordeel dat de vijf ex-finalisten hun besluit om niet meer mee te doen ‘voldoende zakelijk hebben gemotiveerd richting de pers’.

De organisator laat via zijn advocaat Azzaad Ramsaroep aan Omroep West weten dat hij in hoger beroep gaat tegen de uitspraak. “En we starten sowieso een bodemprocedure. De dames hebben contractbreuk gepleegd, ze hebben zich niet gehouden aan de afspraken.” Een bodemprocedure kan zes maanden tot een jaar duren.

Niet veilig

Vanita Hanoeman, Sahana Mahendran, Faraisa Sewpersad, Sjahiena Rahmoe en Farzana Ahmadali besloten om een dag voor de finale niet deel te nemen aan de Miss India Holland 2019-verkiezing in Den Haag.

De missen gaven in een brief aan dat zij zich niet veilig voelde, omdat ze eerder geruchten hadden gehoord dat de directeur mogelijk op ongepaste wijze zou omgaan met sommige kandidaten. Ook zou er gesjoemeld worden met de uitslag. “Van verschillende kanten kwamen dezelfde verhalen over de organisator, ook over voorgaande jaren. Meisjes die seks met hem hebben en voorgetrokken worden. Het moest wel waar zijn”, vertelt een van missen eerder aan Omroep West. “Ik dacht meteen: ik kan niet meelopen in een verkiezing die fake is.”

Geweld

Een week voor de finale van de missverkiezing werd de organisator van het evenement in elkaar geslagen. Die gebeurde tijdens een training waar de vijf missen bij aanwezig waren. “We waren net klaar toen er plotseling een paar jongens met een capuchon over hun hoofd het theater binnenkwamen. Ze liepen op de organisator af en sloegen hem in elkaar. Het was echt een gerichte aanslag. Daarna liepen ze rustig weg”, aldus een van de missen.

Onduidelijk is nog wanneer het hoger beroep dient.