Organisator Miss India Holland eist rectificatie in AD van vijf teruggetrokken missen

finalisten miss india holland 2019
VLNR: Faraisa Sewpersad, Sahana Mahendran, Farzana Ahmadali, Sjahiena Rahmoe en Vanita Hanoeman.

De organisator van de Miss India Holland-verkiezing eist van de vijf missen die zich vorige maand terugtrokken uit de missverkiezing dat zij een advertentie met een rectificatie plaatsen in het Algemeen Dagblad. De organisator beschuldigt de vrouwen van smaad. Dit schrijft het AD.

Vanita Hanoeman, Sahana Mahendran, Faraisa Sewpersad, Sjahiena Rahmoe en Farzana Ahmadali besloten om een dag voor de finale niet deel te nemen aan de Miss India Holland 2019-verkiezing in Den Haag.

De missen gaven in een brief aan dat zij zich niet veilig voelde, omdat ze eerder geruchten hadden gehoord dat de directeur mogelijk op ongepaste wijze zou omgaan met sommige kandidaten. Ook zou er gesjoemeld worden met de uitslag. “Van verschillende kanten kwamen dezelfde verhalen over de organisator, ook over voorgaande jaren. Meisjes die seks met hem hebben en voorgetrokken worden. Het moest wel waar zijn”, vertelt een van missen aan Omroep West. “Ik dacht meteen: ik kan niet meelopen in een verkiezing die fake is.”

Volgens Azzaad Ramsaroep, de advocaat van de organisator, hebben de vijf missen de organisator ten onrechte beschuldigd van seksuele intimidatie en ongepast gedrag. “En mijn cliënt is er niet van gediend dat zijn goede naam te grabbel wordt gegooid.”

Geweld

Een week voor de finale van de missverkiezing werd de organisator van het evenement in elkaar geslagen. Die gebeurde tijdens een training waar de vijf missen bij aanwezig waren. “We waren net klaar toen er plotseling een paar jongens met een capuchon over hun hoofd het theater binnenkwamen. Ze liepen op de organisator af en sloegen hem in elkaar. Het was echt een gerichte aanslag. Daarna liepen ze rustig weg”, aldus een van de missen.

De organisator zegt geen idee te hebben uit welke hoek het geweld is gekomen. “Mijn cliënt heeft geen idee waar dat vandaan komt, hij snapt helemaal niet waarom hem dit is overkomen”, aldus Ramsaroep. De politie doet nog onderzoek naar de mishandeling.

SMS

Twee dagen na de mishandeling krijgen alle twaalf missen een sms van een oud-deelneemster die vorig jaar tweede werd. “Ik wil jullie waarschuwen, het gaat niet eerlijk en er is sprake van seksuele intimidatie.” De ex-miss zou hiervan zelf ook aangifte hebben gedaan.

De oud-deelneemster was volgens de advocaat een van de trainers van de missverkiezing van dit jaar. “Ze heeft kortgeleden bij de organisatie aangeklopt voor financiële steun, maar zij kon helaas niet geholpen worden. Voorts zou de organisatie haar diensten na de Miss India Holland verkiezing niet meer nodig hebben. De organisator weet niet of er een verband is tussen deze afwijzing en zijn mishandeling en wacht de resultaten van het politieonderzoek af.”

De rechtszaak dient op 28 mei bij de rechtbank in Den Haag.