Politie klaar om ‘roltrapschopper’ op te pakken voor verhoor

roltrapschopper, amsterdam, metrostation

De politie staat op het punt om de intimiderende ‘roltrapschopper’ op een metrostation in Amsterdam aan te houden voor verhoor. “Wij weten wie deze persoon is. Wij hebben contact gehad met een van zijn verzorgers. Wij gaan, in overleg met de recherche en de officier van justitie, een strafdossier aanmaken”, zegt Leo Dortland, een woordvoerder van de politie Amsterdam. 

Filmpje

Gisteren dook er een filmpje op internet op van een jongen die zeer intimiderend gedrag vertoonde tegen een stel dat onderaan de roltrap stond en naar boven toe wilde op een Amsterdams metrostation. De politie kan niet bevestigen om welk specifiek metrostation in Amsterdam het gaat. “De vraag staat op dit moment uit bij het GVB”. Op de video werd door veel mensen met ongenoegen gereageerd.

Aangifte

Het koppel heeft geen aangifte gedaan van het voorval. De politie denkt dat dit komt omdat het toeristen zijn en zij geen Nederlands spreken. Hierdoor is het voor de politie een stuk minder makkelijk om een strafzaak aan te maken. “Het is de vraag aan justitie of wij deze verdachte zonder aangifte in het strafproces kunnen krijgen.” 

Informatie

De politie werd door veel burgers uitvoerig ingelicht over de verdachte. “Wij hebben ontzettend veel informatie gekregen, omdat mensen echt geschokt waren over hoe bedreigend dit gedrag is. Mensen hebben hier echt aanstoot aan genomen en dan zie je ook dat er heel veel bereidheid is om mee te helpen en mee te denken”, aldus Dortland.

De zaak heeft hoge prioriteit bij het politiekorps in Amsterdam. Vandaag nog zal er overleg plaatsvinden tussen de politie en de officier van justitie.