Politie: Nsimire wordt mogelijk geholpen bij vermissing

De 14-jarige vermiste Nsimire Massembo uit Den Haag.

De politie sluit niet uit dat de 14-jarige Nsimire geholpen wordt door een of meerdere personen bij haar vermissing. Dit blijkt uit nieuwe onderzoeksresultaten van de politie Den Haag. 

“Op basis van de informatie die we uit het onderzoek hebben, houden we rekening met een zogenoemd wegloopscenario. En de mogelijkheid bestaat dat Nsimire bij de vermissing wordt geholpen om uit het zicht van de autoriteiten te blijven”, laat een woordvoerder van de politie aan DAGonline weten.

Het bewust schuil houden van een persoon kan strafbaar zijn. “Als je geholpen wordt bij een vermissing waar een groot opsporingsonderzoek op loopt, kunnen mensen zich aan een strafbaar feit schuldig maken.”, voegt de zegsman toe.

De politie zegt nog steeds met man en macht uit te kijken naar Nsimire, die vandaag al vijftien dagen vermist is. De tiener haalde op 28 juli boodschappen en leverde deze thuis af. Sindsdien ontbreekt van haar elk spoor.

Flyeracties

Vanmiddag werden er door vrijwilligers flyers uitgedeeld op Rotterdam Centraal en in Zoetermeer. Ook op het station in Almere, in treinen naar Amsterdam en op verschillende locaties in de hoofdstad werden pamfletten verspreid. De familie en vrienden van Nsimire roepen iedereen op om ook flyers uit te delen. Die flyer is te downloaden via een speciale link.

Weet u waar Nsimire is? Bel dan direct met 0800-6070 of 112.

nsimire massembo, vermist, den haag---
Flyers worden uitgedeeld op Rotterdam Centraal. Foto: Enes Yigit