Politie vindt zes ton aan cash onder keukenblok in woning Rotterdam-Zuid

geld onder keukenblok, woning rotterdam zuid
Het verstopte briefgeld in een woning aan het Zuiderterras in Rotterdam-Zuid. Foto: Politie.

Bij een onderzoek in een spookwoning in Rotterdam-Zuid heeft de politie dinsdag zes ton aan briefgeld gevonden. De cash lag verstopt onder het keukenblok.

Officieel stond er niemand op het adres aan het Zuiderterras ingeschreven. Toch vertrouwde de politie het niet, omdat de woning regelmatig door mensen bezocht werd. Op het moment van van binnentreden was er een man en een vrouw in de woning aanwezig.

Toen de agenten in een televisiekastje stapels geld aantroffen, wisten ze dat ze op het juiste spoor zaten. Na verdere controle trof de politie achter een plint onder het keukenblok ruim 600.000 euro aan cash aan. Ook zijn er cryptotelefoons in beslag genomen. Hiermee kunnen criminelen met elkaar communiceren zonder dat de politie meeluistert.

Deze doorzoeking bracht de politie ook op het spoor van een tweede woning aan de Strevelsweg in Rotterdam Zuid. Daar werden twee vuurwapens en 22 kilo harddrugs aangetroffen. Er was op dat moment niemand aanwezig. De politie heeft de zaak in onderzoek.