Politie zoekt Silfano M. (25) voor moord op Rotterdamse rapper Feis

silfano monteiro, rotterdam, feis, politie-1
Silfano Junior Monteiro. Foto: Politie Eenheid Rotterdam.

In het tv-programma Opsporing Verzocht is vanavond door de politie een foto en de identiteit vrijgegeven van de vermoedelijke schutter die rapper Feis op nieuwjaarsnacht doodschoot. De politie is op zoek naar de 25-jarige Kaapverdiaanse-Nederlander Silfano Junior Monteiro, ook wel ‘Fano’ genoemd.

Het vermoeden bestaat dat de Rotterdamse Silfano is ondergedoken in het buitenland. “Maar we houden er ook serieus rekening mee dat hij gewoon in Nederland is”, aldus een woordvoerder van de politie.

Er zijn bekenden van de Rotterdammer die beweren te weten waar hij zit, maar willen dat de politie niet vertellen.

Nieuwjaarsnacht

De 32-jarige Feis werd op 1 januari omstreeks 04:00 uur neergeschoten voor het Kaapverdische café-restaurant Iolanda aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Volgens de politie werd de rapper in zijn rug geschoten. Feis werd met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij enkele uren later aan zijn verwondingen overleed.

Ook Bilal (31), de jongere broer van Feis, raakte zwaar gewond. Hij werd vanaf de zijkant in zijn buik geraakt door kogels uit het wapen van Silfano. Bilal werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis, waar hij tot begin deze week in coma lag. De politie heeft hem daarom nog niet kunnen ondervragen.

Silfano is een bekende in het criminele circuit. De politie linkt hem ook aan de dubbele moord van eind december 2017 waarvan Gilbert Henriëtta (26) en Lidomar Elizabeth (25) het slachtoffer werden. De twee werden doodgeschoten toen ze aan de Rhijnauwensingel in Rotterdam in de auto zaten.

silfano monteiro, rotterdam, feis, politie-
Silfano Junior Monteiro. Foto: Politie Eenheid Rotterdam.