Politieagent geeft vrouw klappen in Rotterdam

politie, klappen, agressie, vrouw, geweld, rotterdam

Een politieagent heeft donderdagnacht op het Stadhuisplein in Rotterdam meerdere klappen uitgedeeld aan een vrouw (25) die naar hem uithaalde. Zij sprong in de bres toen haar vriend (27) gearresteerd werd. Ilya, de het voorval vastlegde, noemt het politiegeweld ‘buitenproportioneel’. De video zorgt online voor veel commotie en heftige reacties.

Wangedrag

De vrouw en haar vriend worden omstreeks 3 uur door beveiligers uit de Apres Skihut gezet wegens wangedrag. De toiletjuffrouw en de portier moesten het ontgelden. De vrouw had de portier klappen in het gezicht gegeven nadat hij haar had aangesproken op een ruzie met de toiletjuffrouw. Haar vriend gooide vervolgens met een stoel.

Fikse stompen

Buiten gaat de discussie verder en er arriveren meerdere politiebusjes. Als de man in de boeien wordt geslagen bemoeit de vrouw zich met de arrestatie. Zij krijgt vervolgens een duw van de agent en valt naar achteren. Ze roept ‘kankerflikker’, staat op en haalt uit naar de agent, die vervolgens twee fikse stompen in het gezicht van de vrouw geeft.

“Als een man wordt geslagen, mag hij terugslaan. Maar de reactie van deze agent was heel erg overdreven. Hij koos ervoor om erop los te slaan. Dit was echt heel heftig”, aldus cameraman Ilya.

De man en de vrouw zijn beiden in de boeien geslagen en naar het politiebureau gebracht. Zij zitten nog vast. De portier heeft aangifte tegen het duo gedaan.