Politiehond valt jongen aan: dertien bijtwonden en gebroken arm

duitse herder
Foto: Pepo13

Jordi Adao uit Den-Haag heeft een nare smaak overgehouden aan zijn avondje stappen in het centrum van Rotterdam. Hij werd in de vroege ochtend van 24 juli aangevallen door een politiehond die hem dertien keer beet. Door de val brak hij ook zijn arm.

De 23-jarige Hagenaar kwam rond 06:00 uur club Villa Thalia aan de Kruiskade uitlopen. Toen hij een zijstraat van de Lijnbaan inliep zag ineens overal politie. Adao werd ten onrechte aangezien als verdachte van een schietpartij en kreeg een politiehond achter zich aan. “Ik zag ineens in een ooghoek een politiehond op me afkomen. Ik schrok en begon te rennen, want ik ben namelijk bang voor honden. Voordat ik het wist lag ik in de bosjes met die hond bovenop me”, zegt de Hagenaar tegen RTV Rijnmond.

De politieagenten deden volgens Adao weinig om de hond te laten stoppen. De hond beet hem uiteindelijk dertien keer in zijn rechter been. De Hagenaar viel en brak daarbij zijn linker arm. “Terwijl de agenten mij de handboeien omdeden bleef de hond mij maar bijten en de agenten deden niets om dat te voorkomen.”

Verkeerde

De Hagenaar werd in een cel opgesloten en pas na tien uur wachten werd hij verhoord. Na een verklaring te hebben afgegeven kwam de politie tot de conclusie dat ze de verkeerde persoon hadden opgepakt en mocht Adao huiswaarts keren. “Ik werd met mijn kapotte broek, bijtwonden in mijn been en gebroken arm het bureau uitgezet. Geen excuses en geen hulp om naar huis te komen, helemaal niets. Ik mocht zelfs niet even in het halletje van het politiebureau wachten op een vriend die mij kwam ophalen”, aldus Adao, die inmiddels een advocaat in de arm heeft genomen en aangifte gaat doen. Hij wil excuses en gerechtigheid.

Reactie politie

De politie laat aan RTV Rijnmond weten dat Adao in beeld kwam als verdachte naar aanleiding van een aantal getuigenverklaringen en omdat hij ging rennen bij het zien van de politieagenten. Ze vinden de aanhouding daarom rechtmatig. Ze gaan graag in gesprek met de Hagenaar als hij aangifte komt doen.