Rapper Mula B. aangehouden met vuurwapen onder autostoel

mula b
Mula B. Foto: YouTube

Rapper Mula B. is gisteravond tijdens een preventieve fouilleeractie in de Waalhaven in Rotterdam gearresteerd. Onder de passagiersstoel van de 29-jarige Haagse rapper trof de politie een vuurwapen aan. B. is aangehouden, evenals zijn 28-jarige bijrijder. 

Naast het vuurwapen werd er ook een kleine 5000 euro cash in zijn auto gevonden.

De politie meldt op zijn website dat ‘de man verklaarde rapper te zijn en dat het in zijn wereld heel gebruikelijk is een vuurwapen te hebben, in verband met bedreigingen over en weer.’

Jeffrey Jordan, B’s advocaat, hekelt de lezing van de politie over het incident. “Mijn cliënt heeft alle medewerking verleend aan het onderzoek en toegegeven dat hij fout zat. Pas toen de politie vroeg naar zijn beroep vertelde hij rapper te zijn. Het is niet zo dat hij zelf zei: ik ben rapper, dus daarom heb ik een pistool bij me. De politie doet dat wel zo voorkomen in een persbericht”, aldus Jordan.

FunX

Ook het AD kopte met: ‘Aangehouden Haagse ‘rapper’ vindt vuurwapenbezit heel gewoon’. Jordan nam hierop contact op met radiozender FunX. “Het is fout om een vuurwapen te hebben en Mula B heeft zijn schuld erkend. Het is totaal niet het geval dat het normaal is. Hij heeft waarschijnlijk verteld dat hij rapper is nadat er vijfduizend euro cash in zijn auto werd gevonden. Waarschijnlijk is dat uit zijn verband getrokken en dat wil ik rechtzetten, zegt de advocaat tegen FunX.

B. blijft dit weekend vastzitten en zal maandag worden voorgeleid.