Rechtbank Den Haag: Radj Oedit mag uitgeleverd worden

vliegtuig, suriname, cocaine, saramacca, drugs
Het vliegtuig dat onderschept werd in Saramacca, Suriname en 488 kilo cocaïne aan boord had.

Radj Oedit, hoofdverdachte in de drugszaak waarbij een vliegtuig met 488 kilo cocaine op zijn rijstareal te Saramacca in Suriname vorig jaar is onderschept, mag uitgeleverd worden aan Suriname. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vandaag besloten. Dit meldt ABC online nieuws

Het medium laat verder weten dat volgens de rechtbank de uitlevering aan Suriname, wegens verdenking van drugsdelicten toelaatbaar is. De rechtbank adviseert de Nederlandse minister van Justitie en Veiligheid aandacht te besteden aan de medische situatie van Oedit en aan het feit dat deze stelt tevens de Nederlandse nationaliteit te hebben. De ondernemer is nu gedetineerd in een Penitentiaire Inrichting in Nederland.

Suriname heeft op 1 juni 2018 aan het Ministerie van Justitie en Veiligheid van Nederland gevraagd Oedit uit te leveren ten behoeve van strafvervolging. Volgens het uitleveringsverzoek wordt Oedit in Suriname verdacht van het in- en doorvoeren van verdovende middelen, in het bijzonder cocaïne, en deelneming aan een criminele organisatie.