‘Roltrapschopper’ heeft geestelijke beperking en biedt excuses aan

De Amsterdamse ‘roltrapschopper’ heeft excuses aangeboden voor zijn daad. De 15-jarige jongen is verbonden aan een instelling voor onhandelbare jongeren met een geestelijke beperking. Dit meldt de lokale omroep AT5.

Intimidatie

Afgelopen woensdag poste de jongen een filmpje op zijn eigen Snapchat waarin hij twee toeristen verbaal en fysiek intimideerde met agressief gedrag op een roltrap bij een metrostation in Amsterdam. Hij schopte een van de toeristen richting het gezicht. Het filmpje werd massaal gedeeld en er werd met veel ontzetting op gereageerd.

Spijt

De Amsterdammer krijgt begeleiding van de William Schrikker Stichting. De instelling levert jeugdzorg aan kinderen met een beperking en heeft de jongen direct aangesproken op zijn gedrag. Er zou sprake zijn van stoerdoenerij.

“Ik heb spijt dat ik dit filmpje heb gemaakt. Het was bedoeld als grapje, maar ik ben hier veel te ver in gegaan door te bedreigen, uitschelden en schopgebaren te maken’, schrijft de jongen in een verklaring. ‘Ik begrijp dat dit fout is geweest. Het was dom, deze mensen hebben dit niet verdiend, ik wil ook mijn excuses aanbieden aan hen.”

Een woordvoerder van de stichting zegt dat de kans dat de toeristen de spijtbetuiging nog hebben meegekregen klein is. Zij hebben het land waarschijnlijk al verlaten.