Rotterdammers boos na Amsterdamse claim op kapsalon

kapsalon, amsterdam, illa pizza, overtoom
Het reclamebord voor de deur van Illa Pizza in Amsterdam. Foto: Twitter.

De grillroom- en shoarmazaak Illa Pizza aan de Amsterdamse Overtoom claimt dat de kapsalon een Amsterdamse uitvinding is. Op de stoep voor de deur van de zaak prijkt een groot reclamebord met de tekst: ‘Amsterdam specialty Real Kapsalon’.

In Rotterdam zijn ze niet te spreken over de claim en uiten op social media hun ongenoegen. Zo ook Ondernemer Dervis Bengü van de shoarmazaak El Aviva aan de Schiedamseweg, waar in 2003 de eerste kapsalon werd geserveerd. “Dit is heel erg zielig. Ik heb mensen in mijn zaak gehad die dit in Amsterdam zagen. Ik baal hier ontzettend van. Maar wat kan ik er verder aan doen? Ik heb geen patent op de kapsalon”, zegt Bengü tegen het AD. “Het is ongelofelijk dat je blijkbaar dingen moet verzinnen die niet waar zijn. De kapsalon is door ons uitgevonden. Dat weet toch iedereen?.’’

Beter

De eigenaar van Illa Pizza zegt tegen de regionale omroep AT5 niet te weten dat het recept van de kapsalon uit de Maasstad komt. “Meer bedrijven promoten het als specialiteit uit Amsterdam. Maar misschien kun je wel zeggen: de kapsalon komt uit Rotterdam, maar wij in Amsterdam maken het gerecht wel beter.”