Rotterdamse rapper Feis (32) overleden

feis
De Rotterdamse rapper Feis. Beeld: Top Notch/YouTube.

Het nieuwe jaar is voor de HipHop wereld slecht begonnen. Vrienden en bekende hebben vanochtend bekendgemaakt dat de Rotterdamse rapper Feis, echte naam
Faisal Mssyeh, op 32-jarige leeftijd is overleden.

Vannacht heeft er op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam een schietpartij plaatsgevonden, waarbij een man is overleden en een tweede man gewond raakte. Agenten hebben meerdere waarschuwingsschoten gelost en uiteindelijk zeven mensen opgepakt op het Heemraadsplein, aldus RTV Rijnmond. Beiden gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht, waar een van hen overleed.

Bronnen melden dat Feis het dodelijke slachtoffer van deze schietpartij is, maar dit is nog niet bevestigd.

Reacties

Top Notch-labelbaas Kees de Koning reageert geschokt op de dood van de Rotterdamse rapper. “Ik kan het niet geloven. ga je missen jouw super talent, gevoel voor humor en hoe je altijd klaar stond voor iedereen. Rust zacht ?”, schrijft De Koning op Instagram.

Ook collega-rapper U-Niq reageert via Facebook op de dood van Feis. “Rust in vrede Feis, mijn kleine broertje owwwww wat ben ik gebroken van binnen en helemaal niet hard van buiten. I love you man!.”

Carrière

Feis brak in 2007 door met zijn bijdrage aan ‘Klein, Klein Jongetje’ van mede-Rotterdammer U-Niq. Daarna maakte de rapper furore met zijn 101Barz-studiosessies, samen met rapper Winne. Daarnaast werkte Feis onder andere samen met Kempi, Hef en Appa. Ook deed hij mee aan een aflevering van het televisieprogramma Ali B Op Volle Toeren, waar hij een nummer maakte voor de zangeres Maribelle.

DAGonline wenst alle familieleden en vrienden van Feis ontzettend veel sterkte toe.

UPDATE:

Inmiddels is duidelijk dat Feis inderdaad het dodelijke slachtoffer van de schietpartij in Rotterdam is. De tweede zwaar gewonde man ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Dit is de jongere broer van Feis, de 31-jarige Bilal.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2152782291438561&set=a.400943569955784&type=3&theater