Roy B. voor tweede maal vrijgelaten in zaak Orlando

orlando boldewijn, vermist, rotterdam, politie

De Hagenaar Roy B., die zondag werd opgepakt in verband met betrokkenheid bij de dood van de 17-jarige Orlando Boldewijn, is voor de tweede keer vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie (OM) zegt dat er onvoldoende redenen zijn om de 27-jarige verdachte langer vast te houden. De politie laat weten dat B. nog altijd een verdachte is.

Vissersboot

Roy B. is eigenaar van een zelfgemaakte vissersboot. Deze pontonboot ligt op de plas De Blauwe Loper in Den-Haag. De Hagenaar woont op slechts 500 meter afstand van de plek waar het lichaam van Orlando gevonden werd.

Volgens een vriend van de verdachte had Orlando op 18 februari via de homodating-app Grindr een afspraak met de Hagenaar op zijn vissersboot. B. had had geregeld afspraakjes op zijn boot. Bekende van B. zeggen tegen de Telegraaf dat hij altijd op dezelfde manier te werk ging. B. seinde naar zijn gasten met een zaklamp vanaf de onverlichte plas en zij vaarden vervolgens met een klein bootje richting de grotere pontonboot. Volgens ingewijde hadden B. en Orlando elkaar al eerder ontmoet.

Vrijgelaten

Wat er precies is gebeurd en hoe Orlando op de avond van 18 februari om het leven is gekomen, is nog onduidelijk. B. heeft de politie kort geleden geholpen met een reconstructie. De verdachte werd al eerder opgepakt en verhoord, maar hij werd weer vrijgelaten. Dat is nu dus nogmaals gebeurd. De politie laat weten onverhinderd door te gaan met verder (sporen) onderzoek.