‘Schutter die Feis doodschoot met vriend gevlucht naar Suriname’

feis2
Feis. Foto: Instagram

Volgens misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink is Silvano M. verantwoordelijk voor de dood van rapper Feis. De 24-jarige Kaapverdiaanse-Nederlander uit Rotterdam zou op nieuwjaarsnacht de fatale schoten hebben gelost en vervolgens met zijn vriend, rapper MadMoney, naar Suriname zijn gevlucht. Dit schrijft de verslaggever op zijn website.

De 32-jarige Feis werd op 1 januari omstreeks 04:00 uur neergeschoten voor het Kaapverdische café-restaurant Iolanda aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Volgens de politie werd de rapper in zijn rug geschoten. Feis werd met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij enkele uren later aan zijn verwondingen overleed.

Ook Bilal (31), de jongere broer van Feis, raakte zwaar gewond. Hij werd vanaf de zijkant in zijn buik geraakt. Bilal werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis, waar hij tot begin deze week in coma lag. De politie heeft hem daarom nog niet kunnen ondervragen.

Aanleiding

De aanleiding van de schietpartij was een ruzie, die binnen bij Iolanda begon en waar Feis en zijn broer niks mee te maken hadden. De schutter zou boos zijn geworden omdat iemand hem ‘klein’ had genoemd, aldus de politie. De groep, inclusief Feis en Bilal, werden vervolgens de zaak uitgezet om de rust te bewaren. Volgens misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink zou de Rotterdamse rapper MadMoney, een vriend van Silvano M. met wie hij die nacht in gezelschap was, buiten ook betrokken zijn geraakt bij de ruzie.

“Buiten kreeg Bilal, de jongere broer van Feis, vervolgens onenigheid met Madmoney. Dat liep wat uit de hand. Madmoney voelde zich bedreigd, Feis kwam op voor zijn broertje, Silvano wilde zijn vriend Madmoney ‘redden’ en haalde zijn vuurwapen tevoorschijn en wilde op Bilal schieten. Feis sprong ervoor en redde daarmee het leven van Bilal, maar moest het bekopen met zijn eigen”, aldus Korterink op zijn website.

De foto van Silvano M. circuleerde na de schietpartij al snel op social media.

Suriname

De misdaadjournalist weet ook te melden dat MadMoney ‘samen met Silvano de wijk heeft genomen naar Suriname.’ Opvallend hierbij is dat MadMoney, die Surinaamse roots heeft, vier dagen geleden een foto op zijn Instagram poste waarop de rapper in zijn ontblote torso op een balkon te zien is met een blikje Parbo bier (Surinaams bier) in zijn hand. De foto is inmiddels van het account verwijderd. De politie houdt rekening met een scenario waarin beiden mannen naar het buitenland zijn gevlucht.

Nationale Opsporingslijst

De politie, die desgevraagd aan deze website laat weten bekend te zijn met de namen Silvano M. en MadMoney, kan niet bevestigen dat een van de twee Rotterdammers als verdachten in beeld is. “Wij doen ons onderzoek en als wij vinden dat wij om tactische redenen bekend moeten maken wie het gedaan heeft, zullen wij dat doen.”, zegt een woordvoerder van de politie tegen DAGonline.

In de zaak, die hoge prioriteit geniet bij de politie Rotterdam, is dan ook nog niemand op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Op de lijst worden de meest gezochte verdachten en veroordeelden met naam, toenaam en onverhulde foto gezet. “Dat komt misschien nog, zo ver zijn we nog niet”, aldus de zegsman