Slachtoffer snelwegdrama is Nederlandse Chiara van Zeijderveld (22)

Chiara van Zeijderveld. Foto: Eigen foto/Facebook.

De vrouw die afgelopen zaterdag op snelweg A31 bij het Duitse Bad Bentheim verongelukte is de 22-jarige Nederlandse Chiara van Zeijderveld uit Ermelo. Dit heeft een woordvoerder van de Duitse snelwegpolitie bevestigd. 

Chiara was wezen stappen in discotheek Index in Schüttorf, vlak over de grens bij Oldenzaal. De vrouw had volgens de Duitse politie behoorlijk gedronken en belde haar 35-jarige ex-vriend uit op om haar op te komen halen. De man kwam, samen met een vriend van hem en met een tweede voertuig, ter plaatste. Chiara was op dat moment in gezelschap van vriendin Honey. Voor de discotheek is vervolgens een ruzie ontstaan tussen tussen Chiara en de ex-vriend. Beiden vrouwen zijn toen bij de man in de auto gestapt. De tweede auto, met daarin de vriend van de kennis, is er achteraan gereden.

De ruzie tussen Chiara en haar ex-partner duurde voort in de auto. Het voertuig is toen gestopt en Honey is overgestapt in de tweede auto. Niet veel later stopte het voertuig opnieuw op de vluchtstrook. Ditmaal stapt Chiara uit. De vrouw is toen door onbekende oorzaak op de rijbaan terecht gekomen en overreden door een BMW. Chiara overleed ter plaatste aan haar verwondingen.

Verdachte

Openbaar aanklager Alexander Retemeyer heeft laten weten dat de 35-jarige ex-vriend officieel als verdachte is aangemerkt. De kans op vervolging is volgens hem echter klein. Omdat er geen getuigen zijn, kan de verdachte volgens Retemeyer gemakkelijk verklaren dat Chiara bijvoorbeeld onwel werd en daarom uitstapte. “We willen nog wel graag de getuigen uit Nederland horen’’, aldus de officier tegen het AD. Hiermee doelt hij op de vriendin van Chiara en de vriend van de kennis, die het tweede voertuig bestuurde.“Tot nu toe heeft de verdachte niets verklaard.”

Retemeyer voegt er aan toe dat de ex-partner die de auto bestuurde waarin Chiara zat niet in het bezit is van een geldig rijbewijs.

Mishandeling

Twee hartvriendinnen van Chiara zeggen tegen Tubantia ervan overtuigd te zijn dat de uit Nunspeet afkomstige ex-vriend een belangrijke rol heeft gespeeld in het snelwegdrama. Zij omschrijven hem als een zeer gevaarlijke en onberekenbare man met wie Chiara de afgelopen jaren veel narigheid in de vorm van bedreigingen en mishandelingen heeft meegemaakt. Ook de ouders van de vrouw denken dat hij hun dochter de dood heeft ingejaagd.

Inmiddels is er autopsie op het lichaam van Chiara uitgevoerd. De uitslag hiervan wordt over enkele weken verwacht.

ongeval, duitsland, 15 april 2019
De A31 bij het Duitse Bad Bentheim waar het verkeersdrama plaatsvond. Beeld: RTL Duitsland.