SLM tekent nieuw contract bij Air France-KLM voor onderhoud 737-vloot

slm, boeing 737-700, surinam airways
Een Boeing 737-700 van de SLM.

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij de onderhoudstak van Air France-KLM, AFI KLM E&M, voor het onderhoud van zijn Boeing 737-vloot. Dit meldt AFI KLM E&M in een persbericht

Het contract betreft een componentenondersteuning en omvat reparatie, de bevoorrading van kritieke onderdelen van het toestel (Home Base Kit) en geeft toegang tot de opslag van vliegtuigonderdelen via het Component Services Program (CSP), die wordt beheerd door Boeing en AFI KLM E&M. Het CPS-programma stelt luchtvaartmaatschappijen in staat om snel toegang te krijgen tot een groot assortiment (ruil)onderdelen. Dit kan een maatschappij forse besparingen opleveren.

De deal heeft betrekking op de twee huidige Boeing 737-700 toestellen van de SLM, de PZ-TCS en de PZ-TCT. Ook de derde 737, die de SLM volgend jaar verwacht, zal door het Frans-Nederlandse bedrijf onderhouden gaan worden.

“Het CSP-programma, dat de know-how en de veeleisende normen van een gerenommeerde Maintenance and Repair Organization (MRO) combineert, is een garantie voor betrouwbare ondersteuning en hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd om onze samenwerking met AFI KLM E&M voort te zetten, een bevoorrechte partner voor Surinam Airways, terwijl we verder gaan met ons vlootvernieuwingsprogramma”, aldus Gerard Lau, CEO van de SLM.

Ook Fabrice Defrance, Senior Vice President Commercial AFI KLM E&M, is te spreken over de gecontinueerde samenwerking. “Surinam Airways is een al lang bestaande klant van AFI KLM E&M. Wij zijn erg verheugd om hen te kunnen ondersteunen bij de vernieuwing van hun vloot, door de best mogelijke ondersteuning te bieden voor hun 737NG’s.”

AFI KLM E&M onderhouden de vliegtuigen, motoren en componenten van ongeveer 150 klanten wereldwijd.